Rasim Öztekin son yolculuğuna uğurlandı

Usta sanatçı Rasim Öztekin 62 yaşındak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından bugün son yolculuğuna uğurlandı.

YouTube video

Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçtiğimiz pazar günü kalp krizi geçirdi. Öztekin’e Beykoz Devlet Hastanesi’nde acil olarak müdahale edildi. Öztekin, ardından da Dr. Siyami Ersek Hastanesi’ne nakledildi. Ancak Öztekin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Usta oyuncunun ölümü sanat camiasını yasa boğdu.

Öztekin’in cenaze namazı Ses Tiyatrosu’ndaki törenin ardından Zincirlikuyu Camii’nde kılındı. Sanatçı, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Öztekin’in Türk bayrağına sarılı ve üzerine Galatasaray bayrağı da konulan tabutu, önce mezun olduğu Galatasaray Lisesi’ne getirildi. Buradaki törenin ardından cenaze, Öztekin’in profesyonel tiyatro hayatına başladığı Ses Tiyatrosu önünde cenaze aracından indirildi. Tören mangası usta oyuncunun tabutuna omuz vererek, tiyatro sahnesine getirdi.

Ailesi, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda kişi, usta oyuncu için son görevlerini yapmak üzere tiyatro salonuna geldi. Oldukça üzgün olduğu görülen kızı Pelin Öztekin, gözyaşlarını tutamadı.

Ünlü sanatçı Rasim Öztekin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. 62 yaşında vefat eden usta oyuncu Ses Tiyatrosu’nda anılıyor. Pandemi kurallarına uygun gerçekleşen törene az sayıda kişi katıldı. Babasına veda eden Pelin Öztekin, “Ben burada büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim. Onu çok seviyorum. Herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Gözyaşları içinde sahneden inen Öztekin’e aile dostları destek oldu.

blankŞEVKET ÇORUH KONUŞMAKTA ZORLANDI!

Rasim Öztekin’in kavuğu teslim ettiği Şevket Çoruh da anma töreninde duygu dolu anlar yaşadı.

Şevket Çoruh, ‘Çok üzüldük. Ustamızı, hocamızı kaybettik’ dedi.

FERHAN ŞENSOY KATILAMADI

Yakın dostu Rasim Öztekin’i kaybeden Ferhan Şensoy, sağlık durumu elvermediği için Öztekin’in anma töreninde bulunamadı. Ferhan Şensoy’un kızı Derya Şensoy, gözyaşları içinde babasının Rasim Öztekin’e yazdığı mektubu kürsüde gözyaşları ile okudu.

Şensoy’un mektubunda, “Rasim, Ortaoyuncular’ın amatör kolu Nöbetçi Tiyatro’dan yetişti. Kısa sürede Ortaoyuncular’a katıldı. Kavuğumu ona devrettim. Ortaoyuncular’da çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından ötürü sahneyi bıraktı. Kavuğu Şevket Çoruh’a devretti. Günü geldi, uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885’te. Bir gün ben de geleceğim gökyüzüne. Buluşuruz gökyüzünde.” ifadeleri yer aldı.

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Öztekin’in vefatından derin üzüntü duyduğunu belirterek, “(Öztekin) Televizyonda, sinema ve tiyatro perdesinde gülen yüzümüz, duygu ve düşüncelerimiz, kimi zaman kendimiz, kimi zaman çok farklı insan hikayeleriyle rehberimiz olmayı başardı.” dedi.

Ersoy, usta sanatçının, rolünü yaparken seyirciye hayatın içinde olduğunu hissettirerek, çok farklı bir başarı elde ettiğini söyledi.

Öztekin’in yeri doldurulamayacak bir sanatçı olduğunun altını çizen Bakan Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu zamansız ölümü, başta ailesi olmak üzere, sanatseverlerimizi ve değerli sanatçılarımızı çok üzdü. Bize düşen, onun anısını gelecek nesillere taşımak, onun her daim zihinlerde, akıllarda kalmasını sağlamak ve göstermiş olduğu ustalığın, hocalığın gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak. Başta tiyatro camiamız olmak üzere, biz de bütün sanat kurumlarımız için, üzerimize düşen ne varsa onlarla iş birliği içinde yapmaya devam edeceğiz. Çok değerli bir ustamızı kaybettik. Ben başta ailesine, siz sanatçılarımıza ve sanatseverlere baş sağlığı diliyorum. Kendisine Allah’tan rahmet, sizlere sabırlar diliyorum.”

İMAMOĞLU: ‘HAYAT HER ŞEYİ GETİREBİLİR’ DEMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Öztekin’in vefatının kendisini derinden üzdüğünü dile getirdi.

Usta oyuncunun sevenlerine baş sağlığı dileyen İmamoğlu, şunları ifade etti:

“Burada bir de kavuk olayı var biliyorsunuz. Kavuk sürecinin devriyle ilgili geldiğinde, ‘Hayat her şeyi getirebilir. Sağken bunu devretmek istiyorum. Bu benim üzerimde yük.’ diye tarif etmişti bize. Dolayısıyla onun o tarif ettiği şey tam da bu. Dünyanın bu boyutunu görebilen iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin. Türk tiyatrosunun çok kıymetli, herkes tarafından sevilen bir kimliği olmuş bir insandı. Rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun.”

Usta oyuncu Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defin için yola çıktı.

Ses Tiyatrosu’ndaki törene, sanatçının eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin’in yanı sıra İl Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, oyuncular Ulvi Alacakaptan, Okan Bayülgen ve Şevket Çoruh’un da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

Cenaze Rasim Öztekin’in eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin ve kızı Pelin Öztekin yaptığı ortak açıklamada, “Onu son yolculuğuna binlerce seveninin alkışları ve çiçekleri eşliğinde uğurlamak isterdik. Ancak içinde bulunduğumuz pandemi koşulları ve Rasim Öztekin’in bu konuda gösterdiği özel hassasiyet nedeniyle sınırlı sayıda katılımın olacağı bir cenaze töreni düzenlenecektir. Göstereceğiniz anlayış nedeniyle sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm sevenlerinden evlerinden dualarıyla onu son yolculuğuna uğurlamalarını, ailesi olarak rica ediyoruz. Acımız büyük. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

ÇELENK YERİNE BAĞIŞ RİCASI

Öztekin Ailesi, cenazeye çelenk gönderilmemesini, arzu edenlerin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne Rasim Öztekin Tiyatro Fonu açıklamasıyla bağışta bulunabileceğini belirtti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.