Karahan Çantay’ın ölüm haberine nasıl ulaşıldı? Cenazesi ne zaman geliyor?

Eski model Karahan Çantay’ın (47) Tayland’da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

YouTube video

Çantay’ın cenazesinin iki gündür Tayland’ın Malezya sınırında bulunan Songkhla’daki hastaneden alınmadığı öne sürülüyor. Haber, bir hemşirenin Çantay’ın çalıştığı okulun Facebook grubunda yazdığı notla ortaya çıktı. Sevenleri ülkeyle irtibata geçilmesi için Twitter’dan elçilik ve bakanlıklara yazmaya başladı.

‘Mr.Turkey 95’ yarışmasına katılarak Türkiye’nin ilk erkek güzeli seçilen Karahan Çantay, uzun süredir Tayland’da yaşıyor ve matematik öğretmenliği yapıyordu.
Karahan Çantay, ODTÜ Matematik Bölümü son sınıfta öğrenciyken ‘Mr.Turkey 95’ yarışmasına katılarak Türkiye’nin ilk erkek güzeli seçildi.

Karahan Çantay bir dönem Türkiye’nin en popüler mankeniydi. Bülent Ersoy’un klibinde oynayan Çantay, çok sayıda reklam filminde de rol aldı.

KARAHAN ÇANTAY KİMDİR?

Karahan Çantay, 21 Aralık 1973 tarihinde Ankara’da doğdu, Balıkesir’de büyüdü. İlk, orta ve liseyi Balıkesir’de tamamladı. Üniversite sınavlarında da, en büyük ideali olan ODTÜ’ye dereceyle girdi. 1990 yılında ODTÜ Matematik Bölümü’nü kazandı. Son sınıfa kadar okudu. Mankenliğe başlayınca okulu bıraktı. 2000 yılında okuldan atıldı.
1995 yılında “Mr Turkey” model yarışmasının birincisi oldu. 1996 yılında ilk kez İstanbul’da düzenlenen Mr World erkek güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etmiş ve Tom Nuyens ile Gabriel Soto’nun ardından üçüncü oldu.

Mankenlik, fotomodellik derken, dizilerde de rol aldı. 1999 yılında ‘uyuşturucu bulundurmak ve nakletmek’ suçundan hakkında dava açıldı.

Sibel Can’la arasında Londra’da aşk dedikoduları çıkmıştı

Harika Avcı, Sibel Can ve Zeynep Uludağ gibi isimlerle televizyon dizilerinde başrolü paylaştı. Oynadığı dizi ve filmler Zehirli Sarmaşık, Sibel,Gizli Aşk, Böyle mi Olacaktı, Kumkapı Olayı-Üzgünüm, Altın Vuruş. Bunların haricinde Zeki Müren anısına tiyatro gösterisi ve Hande Ataizi ile birlikte Zorro’nun Aşkı’nda oynadı. 2000 yılının Mart atında Bülent Ersoy’un “Seni Ben Ellerin Olsun Diye mi Sevdim” adlı şarkının klibinde oynadı. Bildiği Japoncayı unutmamak için Japonca kitaplar okumakta. ABD. New York’ta yaşayan Karahan Çantay, New York Havaalanı’nda taksicilik yapıyor.

KARAHAN ÇANTAY’IN CENAZESİ CUMA ANKARA’YA GETİRİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Dış İşleri Bakanlığının çalışmaları sonuç verdi. Hastane masraflarını Karahan Çantay’ın öğretmen arkadaşlarının ödedi.

1995 yılında Türkiye’nin ilk erkek güzeli seçilen Karahan Çantay, yaşamanı sürdürdüğü Tayland’da geçirdiği motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti. Morga bekletilen Karahan Çantay’ın cenazesine dair detaylar ortaya çıktı. Çantay’ın cenazesinin bir hafta içinde Türkiye’ye getirileceği öğrenildi.

Adı Sibel Can ile aşk dedikodularına karışmış olan Türkiye’nin ilk erkek güzeli olarak 1995 yılında seçilen ve büyük bir çıkış elde eden Karahan Çantay, Tayland’da motosiklet kazası geçirerek hayatını kaybetti. Çantay’ın naaşının 2 gündür morgda yakınları tarafından alınması beklenirken yeni bir gelişme.

Çantay’ın cenazesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Tayland’da geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybeden Karahan Çantay’ın cenazesinin bürokrasi işlemleri ve pandemiden dolayı Bangkok’ta bekletildiği ortaya çıktı. Cenaze bir hafta içinde Türkiye’ye getirilecek. Karahan Çantay, Balıkesir’de son yolculuğuna uğurlanacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.