THY’yi zarara uğratan İlker Aycı, Hindistan’da da tutunamadı

THY’yi zarara uğratıp Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılan İlker Aycı, Air India’nın CEO’luk teklifini reddettiğini açıkladı. Aycı’nın aldığı bu kararın gerekçesini ‘Hindistan kamuoyunda bazı çevreler tarafından farklı bir zemine çekilme çabası’ şeklinde tanımlaması dikkat çekti.

Türk Hava Yolları’nı (THY) borç içinde bırakıp Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevinden istifa eden İlker Aycı’nın, Air India’nın CEO’luk teklifi aldığı öğrenilmişti. Aycı’nın hakkında çıkan iddiaların Hindistan’da tartışmalara neden olması nedeniyle görevi kabul etmediği ileri sürüldü. Aycı, THY’de göreve getirildiği 2015 yılında; işletme sermayesi için sıfır borçla devraldığı şirketi, milyarlarca dolar borç içinde bırakıp istifa etmek zorunda kalmıştı. Akrabalarını ve yakın çevresini THY’ye doldurduğu eleştirilerine maruz kalan Aycı’nın, adrese teslim ihalelerle de kuruma zarara soktuğu ileri sürülmüştü. Aycı’nın THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanında 17 ayrı şirkette yönetim kurulu üyesi olduğu da ortaya çıkmıştı.

Aycı yaptığı yazılı açıklamada Air India’nın CEO’luk teklifini, ailesinin huzur ve güvenliği için bu tartışmalar sürecinde kabul edemeyeceğini bildirdi.

Aycı, şunları söyledi:

“Kariyerim boyunca kurum menfaatini ve daha önemlisi kişisel hayatımla ailemin huzur ve güvenliğini ön planda tutmayı tercih eden bir yönetici olarak, bu tartışmalar sürecinde göreve başlamanın doğru ve onurlu bir seçim olmayacağına karar verdim. Air India’yı yönetme ve geleceğini şekillendirme görevi için Tata Group’un şahsıma sunduğu bu teklife bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Ancak Tata Sons Yönetim Kurulu Başkanı Mr. N. Chandrasekaran ile de yaptığım görüşme sonucunda, ailemin huzuru ve mutluluğu için ve aynı zamanda global bir şirket olarak saygı duyduğum Tata Group’un olumsuz etkilenmemesi adına bu görevi uzun ve detaylı değerlendirmeler sonucunda reddetme kararı aldığımı kamuoyunun bilgilerine sunarım. Kariyerime farklı fırsatlarla devam edeceğimin; Türkiye’nin yetiştirdiği bir yönetici olarak global iş dünyasında değer yaratmak amacıyla çalışmalarımı sürdüreceğimin altını çizmek isterim.”

THY’Yİ BORÇ İÇİNDE BIRAKIP İSTİFA EDEN İLKER AYCI, HER KOLTUĞA KENDİNİ ATAMIŞ

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.