THY’yi borç içinde bırakıp istifa eden İlker Aycı, her koltuğa kendini atamış

THY’yi borç içinde bırakıp istifa eden İlker Aycı’nın Türk Hava Yolları’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın dışında pek çok kurumda yönetim kurulu üyesi olarak da görev yaptığı ortaya çıktı. Aycı, THY’den istifa etmesiyle birlikte yönetiminde bulunduğu 17 kuruluştan da istifa etti.

Geçtiğimiz ay Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa eden İlker Aycı’yla ilgili skandallar bitmek bilmiyor. Göreve getirildiği 2015 yılında THY yönetimini işletme sermayesi ihtiyacı için kullandığı sıfır kredi borcu ile devralıp, 6 yıllık görev süresinde kurumu 4 milyar dolar borç içinde bırakan İlker Aycı’nın bütün yönetim kadrolarına kendini atadığı ortaya çıktı.

İlker Aycı’nın Türk Hava Yolları’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndaki görevinden istifa etmesinden sonra sadece THY A.O’daki değil; THY Teknik A.Ş, TGS Yer Hizmetleri A.Ş., Turkish DO&CO ve SunExpress gibi iştiraklerde de Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü öğrenildi.

Aycı, aynı zamanda Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanlığı, DEİK bünyesindeki Türkiye-ABD, Türkiye-Brezilya, Türkiye-İngiltere İş Konseyi üyeliklerinde ve Türkiye Futbol Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanlığı görevinde bulunuyor.

İşte İlker Aycı’nın istifa öncesi ‘yönetim kurulu başkanı’ olarak görev yaptığı şirketler:

■ THY Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
■ TGS Yer Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
■ THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
■ THY Do&Co İkram Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
■ SunExpress A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
■ THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
■ We World Express Limited Şti. Yönetim Kurulu Başkanı
■ Cornea Havacılık Sistemleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
■ THY Uluslararası Yatırım ve Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
■ THY Teknoloji ve Bilişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
■ TFS Akaryakıt Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
■ THY Spor Kulübü Başkanı
■Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı
■DEİK bünyesindeki Türkiye-ABD, Türkiye-Kanada, Türkiye-Brezilya, Türkiye-İngiltere İş Konseyi üyelikleri
■Türkiye Futbol Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı
■TSI A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
■Vergi İade Aracılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

THY TARİHİNDE EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ATAMALAR

İlker Aycı THY’nin yönetim işleyişine de müdahalelerde bulundu. THY yönetim tarihinde eşi görülmemiş şekilde Genel Müdürü şirketin icra kurulundan çıkararak , 2 genel müdür yardımcısını kurula soktu. Bu şekilde şirketin genel müdür yardımcıları genel müdürün üstüne çıkmış oldu. Aycı bu düzenlemesiyle yönetim biliminin kurallarını bile hiçe saymış oldu.

ŞOK! THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI İLKER AYCI VE EŞİ İLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİALAR

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.