Rusya, Türkiye’ye tanıdığı uçuşları arttırdı

Rusya ile Türkiye iki ülke arasındaki seferlerin artırılmasına ilişkin karşılıklı olarak izinleri artırdı.

Rusya, Türkiye’ye tanıdığı uçuş izin sayısını artırdı. Rusya’dan Türkiye’ye havayolu trafik sorunu olması tartışılırken, THY”nin istediği ek uçuşlara izin verildi.

Rosaviatsiya daha önce THY’nin Rusya’ya tek yönde haftada 108 uçuş için anlaşmıştı. THY, 27 Nisan’dan itibaren 349 uçuş daha talep etti.

Ulaştırma Bakanlığı Türk Hava Yolları’nın talep ettiği ek uçuş frekansının yüzde 30’una karşılık gelen 122 uçuşuna daha izin verdi. Bu durumda THY Rusya’ya haftada 290’a kadar uçuş yapabilecek.

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı Türk tarafı için kota artışı talebinin geri kalanını da değerlendireceği belirtiliyor.

Anlaşma çerçevesinde Aeroflot Havayolları, 6 Mayıs’tan itibaren Airbus 330 uçağıyla İstanbul ve Antalya’ya uçuşların başlayacak.

Aeroflot’tan başka üç Rus havayolu; Red Wings, Azimuth ve Rossiya Türkiye’ye uçuyor.

Türkiye’den de THY’nin yanı sıra Corendon ve Pegasus da Rusya’ya uçuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.