Şahan Gökbakar’dan Süleyman Soylu’nun ‘siyasi darbe’ açıklamasına tepki

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen ünlü oyuncu Şahan Gökbakar, 16 gün sonra gerçekleşecek olan seçimleri “siyasi darbe girişimi” olarak niteleyen İçişleri Bakanı Soylu’ya tepki göstererek, “Gerçekten biz de demokratik bir seçim diye oy falan verecektik. Meğer batının darbe planıymış. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili vuran depremler nedeniyle yeni önlemler altında yürütülen seçimlere 16 gün kaldı. Bu seçimde, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyeleri belirlenecek.

Pusuladaki sıralamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan seçimde yarışacak. Kritik seçime 16 gün kala siyasi partilerin seçim çalışmaları sürerken parti binalarına saldırı haberleri geliyor.

Adalet Bakanı Bozdağ’ın dindar muhafazakar seçmenin yoğunlukta olduğu Urfa’da yaptığı konuşma sırasında yaptığı ‘şampanya-secde’ kıyaslamasının ardından bir tepki çeken açıklama da İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu’dan geldi.

‘SİYASİ DARBE GİRİŞİMİDİR’
Soylu, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri seçimleri konusunda, “15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir…” demişti.

Soylu, devamında, “Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika’nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye’yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler” diye konuşmuştu.

‘ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN’
Gökbakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Seçim diye biliyorduk ama darbemiymiş 14 Mayıs…Ooovvv… Bunu buradan açıkladığınız çok iyi oldu. Gerçekten biz de demokratik bir seçim diye oy falan verecektik. Meğer batının darbe planıymış. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/sgokbakar/status/1651886885382287361

 

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.