James Bond yıldızı Eva Green milyon dolarlık tazminat davasını kazandı

Fransız oyuncu Eva Green, 2019’da çekilmesi planlandıktan sonra iptal edilen ‘A Patriot’ isimli filmin yapımcılarına açtığı tazminat davasından bir milyon dolar kazandı.

Oynadığı yapımlar arasında James Bond filmlerinden Casino Royale de yer alan başarılı aktris, 2019 yılının ağustos ayında çekimlerine başlanması planlanan ‘A Patriot’ isimli yapımın iptal edilmesinden sonra, White Lantern Film şirketiyle arasında çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle tazminat davası açmıştı.

Londra Yüksek Mahkemesi’nde görülen davada, 42 yaşındaki oyuncuya 1 milyon dolarlık ödeme yapılmasına karar verildi. Davanın ardından konuşan Green, “Sevdiğim ve sözleşme imzaladığım güzel filmi savunmak için dişimle tırnağımla savaştım. Çok değer verdiğim bir nedenden, iklim değişikliğinden bahseden ve sorunu çözmezsek meydana gelebilecek savaş ve kitlesel göç konusunda uyarıda bulunan bir film. Yerimi tuttum ve bu sefer adalet galip geldi” ifadelerini kullandı.

YAPIM ŞİRKETİ DE DAVA AÇTI
Yapım şirketi, Green’in mahkeme öncesi delil toplama sürecinde teslim etmek zorunda kaldığı metin ve e-posta konuşmalarının ardından oyuncuya neredeyse 5 milyon dolarlık karşı dava açarak, oyuncuyu defalarca mantıksız taleplerde bulunmakla, hukuka aykırı komplo kurmakla ve filmin yapımını tamamlamaya niyeti ve/veya arzusu olmamakla” suçlamıştı.

KENDİ EKİBİNİ KURAMADI
Mesaj ve e-postalarında, yapımcılar için “moron, aptal, üzgün küçük insan” gibi ifadeler kullandığı ortaya çıkan Green’in istekleri karşılanmadığı için projeden çekildiği açıklanırken yapım şirketinin de bu istekleri karşılayamadığı belirtiliyor. Ünlü aktris, kendi ekibini film setinde isterken yapım şirketi maliyetleri karşılayamamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.