National Geographic, 135 yıl süren matbuat macerasını sonlandırıyor

1888 yılında kurulan bilim, keşif ve araştırma dergisi National Geographic, 135 yıl süren matbuat macerasını sonlandıracağını duyurdu. İkonik sarı çerçeveli dergi, son kadrolu yazarlarını ise bu hafta işten çıkardı.

Dünyaca ünlü bilim dergisi National Geographic de dijitale yenilen mecralar arasına katıldı. Dergide, son yaşanan işten çıkarmaların ardından tüm kadrolu yazarlarıyla yolları ayırdı. Dergi, gelecek yıla kadar yalnızca bağımsız çalışanların içeriklerine yer verecek ve önümüzdeki sene matbu yayın serüvenini bitirecek.

‘AYLIK SAYILARINI YAYIMLAMAYA DEVAM EDECEK’
Dergideki son işten çıkarmalar sırasında kaç personelin işten çıkarıldığı belli değil. Ancak karar, ana şirket Walt Disney Co.’nun bu yıl farklı iş bölümlerinde binlerce çalışanı işten çıkarma planının ardından geldi.

TRT Haber’in aktardığına göre; bir dergi sözcüsü Çarşamba günü CNN’e yaptığı açıklamada, 2022 sonunda 1,7 milyondan fazla aboneye sahip olan National Geographic’in aylık sayılarını yayımlamaya devam edeceğini söyledi.

‘DAHA FAZLA ESNEKLİK SAĞLAYACAK’
Sözcü, “Kadro değişiklikleri, bu işi yapma yeteneğimizi değiştirmeyecek, bunun yerine bize farklı hikayeler anlatmak ve birçok platformumuzda izleyicilerimizle bulundukları yerde buluşmak için daha fazla esneklik sağlayacak. Son değişikliklerin dergiyi veya hikaye anlatım kalitemizi olumsuz etkileyeceğine dair herhangi bir ima, kesinlikle yanlış” dedi.

Dergide eski bir bilim yazarı olan Michael Greshko, Twitter hesabından “Bugün National Geographic’teki son günüm. Dergi, ben de dahil olmak üzere kadrolu yazarlarıyla yollarını ayırıyor” yazdı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.