Göbeklitepe, National Geographic’in 2020 listesine girdi!

2019’da 400 bini aşkın kişiyi çeken Göbeklitepe, National Geographic’in 2020’de mutlaka görülmesi gereken yerler listesine girdi. Bu tavsiyeyle yeni yılda yerli turist kadar yabancı turistin de Göbeklitepe’ye ilgi göstermesi bekleniyor.

National Geographic Traveler dergisinin 17 kişiden oluşan uluslararası editoryal ekibi tarafından hazırlanan 25 maddelik listede kültür kategorisinde Türkiye’den Göbeklitepe yer aldı.

blank
Göbeklitepe

Okuyuculara yeni yılda yeni tecrübeler sunacak küresel bir seyahat kılavuzu oluşturmak üzere hazırlanan liste, kültürel etkileşim, toplum yararı, coğrafi ve tematik farklılık, sürdürülebilirlik ve değer ilkelerini gözetiyor.

Göbeklitepe,

Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe’nin anlatıldığı yazıda, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan arkeolojik alanın keşfinin insanlık tarihini değiştirecek bulgular sağladığı ifadesi yer alıyor.

Yaklaşık 12 bin yıl önce kurulan Göbeklitepe’yi 2019’da, bir önceki yıla göre rekor artışla 400 bini aşkın kişi ziyaret etmişti. National Geographic’in tavsiyesi sonrasında özellikle yabancı turistin Göbeklitepe’ye ilgisinin artması bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.