DİKKAT! Kilo sorunları, doğru nefes ve düşünce alışkanlıklarıyla aşılabilir

Kilo vermeye çalışıyor, “Ne yapsam olmadı” mı diyorsunuz? Nefes ve Meditasyon Uzmanı Nevşah Karamehmet, “İsteklerimizin ve arzularımızın sorumluluğunu aldığımızda ve zihnimizin bize nasıl yol gösterdiğini fark ettiğimizde hedeflerimizin hepsine ulaşabiliriz” diyor ve kilo problemleri ile nefes alışkanlıklarının bağlantısına dikkat çekiyor.

Sağlıklı olmak, kilo almak ya da kilo vermek… Belli hedeflere mi ulaşmak istiyorsunuz? Aslında tek yapmanız gereken isteklerinize odaklanmak ve gerisini bedeninize ve zihninize bırakmak! Nefes ve Meditasyon Uzmanı Nevşah Karamehmet, “Kilo vermek isteyen bir insan buna niyet ettiği anda zihni ona daha az yemek yemesini, daha çok hareket etmesini, bazı gıdalardan uzak durmasını söylüyor. Eğer kişi zihninin dediklerini duymuyorsa bu defa yakın çevresi ‘fazla yeme’ mesajlarıyla yol göstermeye başlıyor. Kişi oralı olup onları da dinlemezse yaşam bir hastalık, bir rahatsızlık gibi daha büyük mesajlar yollamaya başlıyor” diyor ve “isteklerimizin sorumluluğunu aldığımızda hedefe ulaşamama ihtimalimiz zaten yok” diye de ekliyor.

NEFES VE DÜŞÜNCE ALIŞKANLIKLARI KİLO SORUNLARINI NASIL ETKİLİYOR?

Kişilerin nefesleri açıldığında kendilerine daha fazla değer verdiğine, öz benlikleriyle uyumlu şekilde huzur ve mutlulukla dolduklarına ve kendilerini oldukları gibi kabul edebildiklerine dikkat çeken Nevşah Karamehmet, “Kilo problemi yaşayanların onay ihtiyacı olduğunu görüyorum. Örneğin diğerlerinin onlarla ilgili düşünceleri, yorumları anoreksikler için her şeyden önemli. Bu kişiler yaşamlarını dış kaynaklı yaşıyor olmalarından dolayı sevgiye ve beğeniye aşırı ihtiyaç duyuyorlar” diyor.

Anoreksi hastalığına yakalanmış kişilerin tamamının, nefes kapasitelerinin sadece yüzde 20’sini kullandığını ve güçlü eleştiri mekanizmaları nedeniyle kendilerine şefkat duymalarının çok zor hale geldiğini belirten Karamehmet, kilo problemlerinin kaynağında korunma iç güdüsünün yattığına da dikkat çekiyor. Doğru nefes ve düşünce alışkanlıklarıyla bu problemlerinin giderilmesinin daha kolay olacağını belirten Karamehmet, kilo problemi yaşayanlara şu olumlamaları gün içinde tekrarlamalarını öneriyor: “Duygularımla barış ve bütünlük içindeyim. Kendimi seviyor ve onaylıyorum.”

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.