DİKKAT! Spora başlamadan önce bu önlemleri alın

Spora başlamadan önce alacağınız önlemlerle spor sakatlanmalarının önüne geçebilirsiniz. İşte almanız gereken 4 önlem.

Futbol, tenis, koşu, yüzme, basketbol… Uzmanlar her fırsatta sporun sağlıklı ve fit bir vücut için şart olduğuna dikkat çekiyor ve herkesi düzenli olarak hareket etmeye çağırıyor. Ancak her konuda olduğu gibi sporda da bilinçli hareket etmek oldukça önemli. Aksi halde spor bu kez tam tersi bir etki oluşturuyor, sağlığa zarar vermesinin yanı sıra ciddi sakatlıklar da oluşturabiliyor.

Sadece profesyonel sporcuların değil, sporla amatör düzeyde uğraşan kişilerin de hiç kuşkusuz en önemli korkusu sakatlanmalar. Dolayısıyla sakatlığı önlemek için spora başlamadan önce bazı kuralları bilmek ve bunlar doğrultusunda hareket etmek gerekiyor.

Spora başlamadan önce bu önlemleri alın

Acıbadem Taksim Hastanesi Ortopedi ve Travmataloji Uzmanı Dr. Taner Bekmezci, spor sakatlanmalarının önüne geçmek için alınması gereken 4 önlemi anlattı.

– Spora engel bir sağlık probleminizin olup olmadığının belirlenmesi için sağlık taramasından geçin. Daha önceden bilinen sağlık sorununuz varsa spor yapmaya karar vermeden önce doktorunuzla mutlaka görüşün.

– Vücudunuza ve yaşınıza en uygun sporu tespit edin. Örneğin orta yaş grubunda iseniz efor miktarını belirleyemeyeceğiniz rekabetçi takım sporları yerine giderek artan ve aktivite miktarını kontrol edebileceğiniz bireysel sporları tercih edin.

– Yapacağınız sporla ilgili bilgi edinin ve ona uygun giysi, ayakkabı ile malzeme kullanın.

– Spora başlamadan önce 15-20 dakika ısınma ve spor sonrası kasları germe egzersizleri yapmayı asla ihmal etmeyin.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.