WhatsApp’tan yeni bir şifreleme sistemi

WhatsApp, yeni bir şifreleme sistemini aktif hale getirildiğini açıkladı. Yeni güvenlik yazılımı sayesinde, bir kullanıcının yazdığı mesaj gönderildikten sonra şifreleniyor ve ancak alıcının telefonuna ulaştığında bu şifre çözülüyor. Bu uygulama sayesinde mesajlar üçüncü kişiler ve telefonları takibe alanlar tarafından görüntülenemeyecek. Dünya çapında 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan WhatsApp, kriptolama sisteminin sesli ve görüntülü mesajlar için de geçerli olacağını bildirdi.

2014 yılında Facebook tarafından 22 milyar dolara satın alınan WhatsApp’ın yönetimi, şahsi görüşmelerin güvence altında tutulmasının temel hedefleri olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.