İŞTE! Steve Jobs’ın ölümünden 5 yıl sonra eşine bıraktığı servetin detayları

APPLE’IN kurucusu Steve Jobs’ın ölümünden 5 yıl sonra eşine bıraktığı servetin detayları ortaya çıktı.

Jobs, 1991’de evlendiği, üç çocuğunun annesi Laurene Powell Jobs’a 16.7 milyar dolarlık (yaklaşık 47.27 milyar TL) miras bıraktığı öğrenildi.

Business Insider’ın haberine göre kocasının ölümünden sonra dünyanın en zengin 50 kişisi arasına giren ve dünyadaki en zengin 6. kadın unvanını elde eden Powell Jobs’ın servetinin 12.7 milyar dolarlık kısmı Walt Disney Co.’da sahip olduğu hisselerden geliyor.

Steve Jobs, 2006 yılında animasyon stüdyosu Pixar’ı Walt Disney’e satmış ve bu satış karşılığında şirketin hisselerinin yüzde 8’ini devralmıştı.

Steve Jobs bu hisseleri de 52 yaşındaki Powell Jobs’a miras bıraktı.

jobs

YATLAR, KATLAR, UÇAKLAR…

Laurene Powell Jobs eşinin 40 yıl önce kurduğu Apple şirketindeki hisselerini de devraldı. Ancak Steve Jobs hisselerin büyük bir kısmını sattığı için bugün Powell Jobs’ın kontrolündeki Apple hisselerinin değeri sadece 560 milyon dolar. Dul eş, Palo Alto’daki 8 milyon dolarlık bir malikanenin ve Malibu’daki 40 milyon dolar değerinde bir evin de sahibi. Ayrıca biri 30, diğeri 60 milyon dolar değerinde iki özel jeti ve 130 milyon dolar değerinde bir yatı var. Powell Jobs’ın banka hesaplarında ise yaklaşık 700 milyon dolar bulunduğu tahmin ediliyor. Laurene Jobs, eşini kaybettikten 20 gün sonra bir konferansta tanıştığı Washington eski Belediye Başkanı Adrian Fenty ile aşk yaşıyor. Çift yılın büyük bölümünü Karayip adalarında geçiriyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.