WhatsApp’tan bir yeni özellik daha

WhatsApp yeni bir sesli grup araması üzerinde çalışıyor. İlk alt yapı denemesinde grup aramalarında 32 kişiye kadar sesli sohbeti destekleyecek özellik geliştiriliyor. Bu yeni özellikle katılımcı sayısının artması gibi önemli gelişmeler bekleniyor.

WhatsApp yeni bir sesli grup arama altyapısı üzerinde çalışıyor. Grup aramalarında 32 kişiye kadar sesli sohbeti destekleyecek bir özelliği test eden WhatsApp bu özellikle katılımcı sayısının artması gibi önemli gelişmeler de sunacak. WABetaInfo’nun açıklamasına göre; WhatsApp’ın en son beta sürümü 32 kişiye kadar grupların sesli bir oturum için bağlanmasına olanak tanıyan yeni bir sesli sohbet özelliğine sahip. WhatsApp, yeni beta sürümünde yer alan özellikle Telegram, Discord veya Slack gibi uygulamalara bu alanda rakip olmaya çalışıyor.

NORMAL ARAMA GİBİ ÇAĞRI GİDECEK
WhatsApp için sesli grup özelliği aktif olarak sunuluyor ancak burada yeni detaylar karşımıza çıkıyor. Mevcut özellikte sesli grup aramalarında arama geldiği zaman kişinin/kişilerin telefonu normal bir arama geliyormuş gibi çalıyor. Ancak test edilen yeni özellikte kişilere önce bir bildirim gönderilecek sonrasında arama yönlendirilecek.

blank

NE ZAMAN SUNULACAĞI BELLİ DEĞİL
Burada grupta olup sesli aramaya dahil olmak isteyen kişiler sohbetin içinde yer alan bağlan tuşuna tıklayarak bağlanabilecek. Ayrıca konuşmaya sesli olarak katılmak istemeyen ancak dinlemek isteyenler seslerini isterlerse kapatabilecekler. Söz konusu özellik bir dönem çok popüler olan ClubHouse gibi olması öngörülüyor. Konuşmak isteyenler söz alıyor ve sonrasında dinleyici pozisyonuna geçiliyordu. Yeni test edilen altyapının ne zaman kullanıcılara sunulacağı ise bilinmiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.