Usain Bolt’un kayıp milyonlarının akıbeti belli oldu

Dünyaca ünlü atlet Usain Bolt banka hesabında bir gecede 12 milyon dolarlık kayıp yaşamıştı. Kayıp paranın akıbeti belli oldu. 39 müşteriyi daha dolandıran yatırım danışmanının mağdurların parasını ödemek için Bolt’tan borç istediği tespit edildi.

8 altın madalyalı efsane sporcu Usain Bolt’un, Jamaika merkezli yatırım şirketi Stocks and Securities Ltd. (SSL) hesabındaki 12 milyon dolar buhar oldu. Bolt ne bankasından ne de yetkililerden geçerli bir cevap alamadı. Şimdi yatırım firmasının yeni açıklamaları suçu Bolt da dahil 40 müşterisini dolandıran bir çalışanına yükledi.

9 SANİYEDE 100 METRE KOŞAN BOLT, 1 SANİYEDE 12 MİLYON DOLAR KAYBETTİ
Gazete Oksijen’de yer alan habere göre; Stocks and Securities Ltd. e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Bolt’un idari ekibi 11 Ocak’ta firmaya bir SSL çalışanının ofislerine geldiğini söyledi. İdare ekibin açıklamasına göre bu çalışan beyanlarda tahrifat yaptığını ve müşterilerinin parasını çaldığını itiraf etti. SSL’ye göre bu çalışan diğer mağdurlara geri ödeme yapmak için Bolt’tan kredi talebinde bile bulunmuş.

HEM DOLANDIRMIŞ HEM DE BORÇ PARA İSTEMİŞ
Kingston merkezli firma adını açıklamadığı çalışanının itirafına rağmen, hala diğer SSL müşterilerine geri ödeme yapmak için Bolt yönetim grubundan borç para istediğini paylaştı. Firmanın bir şirket disiplin panelinin bu çalışanını ihmal ve ciddi beceriksizlik nedeniyle işten çıkarılmasını tavsiye ettiğini de ekledi.

1 MİLYON DOLARLIK SİGORTADAN BOLT’A 12 TANE LAZIM
Stocks and Securities halen toplam kayıplarını değerlendirdiğini ancak müşterilerin büyük çoğunluğunun dolandırıcılıktan etkilenmediğini paylaştı. SSL, firmanın sigorta poliçesinin çalışanların sahtekarlığı ve sahteciliği için 1 milyon dolara kadar teminat içerdiğini ve çalışanının tazminat ödemesi için de çaba sarf edildiğini söyledi.

Usain Bolt banka hesabında milyonlarca dolarlık kayıp yaşadı!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.