Uber kurucusu Travis Kalanick, 2,5 milyar dolarlık hisse sattı!

Uber’in kurucusu Travis Kalanick, son 2 ayda 2.5 milyar dolar tutarında hisse sattı!

Financial Times’da yer alan habere göre, bu hafta düzenleyici kuruma yapılan başvuruya göre Uber kurucusu Travis kalanick 383 milyon dolarlık daha hisse sattı. Bu satışla birlikte Travis Kalanick’in Uber’deki payı yüzde 0,5’in altına düştü. Geri kalan hisselerinin değeri 250 milyon dolar.

Analistler, bu gelişmenin Travis Kalanick’in kurucusu olduğu şirketine güveni kalmadığını gösteren emareler olduğunu belirtiyor. City University Cass Business School’da finans profesörü olan Meziane Lasfer “Şirket kurucuları ya da yöneticiler hisse sattığında bu kötü bir gelişme addedilir” diyor ve ekliyor “piyasada muhtemelen Travis’i takip edecektir.”

blank
Travis Kalanick

Uber hisseleri 45 dolarlık halka arz fiyatından yaklaşık yüzde 33 altından işlem görüyor. Bu gelişmeyle birlikte Türkiye saati ile 17:30’da açılan Amerikan borsalarında Uber hisseleri %1 değer kaybıyla güne başladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.