Uber geri döndü! Uber’e Türkiye’de erişim engeli kaldırıldı

Uber’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye’de erişim engelinin kaldırıldığı bildirildi. Uber, sarı taksilere aracılık hizmeti verebilecek ancak özel araçlara bu hizmeti veremeyecek.

Uber’e erişim engeli Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) bağlı faaliyet gösteren Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından resmen kaldırıldı.

Uber Türkiye’den yapılan açıklamada, istinaf mahkemesinin 24 Aralık 2020’de aldığı kararla Uber’e Türkiye’den erişim engelinin kaldırıldığı hatırlatıldı. Bu kararın ardından erişim engelinin BTK’ya bağlı faaliyet gösteren Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından da resmen kaldırıldığı bildirildi.

Açıklamada, erişim engelinin kalkmasıyla Uber’in, Türkiye’de tekrar erişilebilir hale geldiği ve faaliyetlerine sarı taksiler ile çalışarak devam edebileceği, Uber internet sitesinin de Türkiye’den erişime tekrar açıldığı kaydedildi.

Erişim engelinin kalkmasıyla Uber uygulamasında UberTaksi hizmetinin sunulabileceği bildirilen açıklamada, Uber uygulamasının İstanbul’da 14 bin 500 taksi sürücüsü tarafından halihazırda kullanıldığı aktarıldı.

blank

Öte yandan, Uber resmi hesabı Twitter üzerinden yapılan paylaşımda,

“Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibarıyla resmen kaldırıldı. Tüm İstanbullulara tekrardan merhaba” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Uber’e ilişkin olarak taksici dernekleri ve birlikleri dava açmış ve sonucunda Uber’in Türkiye’deki tüm faaliyetleri sonlandırılmış, web sitesi ve uygulamalarına erişim engeli gelmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.