Uber için Türkiye’den bir adım daha geldi!

Haksız rekabet uyguladığı gerekçesiyle faaliyetleri durdurulan Uber için Türkiye’den bir adım daha geldi. 2 ay önce alınan mahkeme kararıyla Uber’e internetten erişim engeli uygulaması resmen başladı.

Ekim ayında İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, Uber Türkiye’nin faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. Uber hizmetlerine erişimin de engellenmesine karar verilmişti. 2 ay sonra karar uygulamaya alındı ve Uber’e internet üzerinden erişim resmen engellendi.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği’nin talebiyle açılan davada İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, Uber hizmetlerinin haksız rekabet oluşturduğuna karar vererek faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermişti.

Mahkeme, Uber’in internet uygulamalarına da erişimin engellenmesine hükmetmişti. Mahkemenin 16 Ekim’de aldığı erişim engelleme kararı dün itibarıyla uygulanmaya başlandı.

ERDOĞAN: LİTERATÜRÜMÜZDE UBER DİYE BİR ŞEY YOK

Ülkemizdeki Uber XL faaliyetleri, 31 Mayıs tarihinde durdurulmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu sözlere yer vermişti:

“Bizim literatürümüzde Uber diye bir şey yoktur. Uber olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. Uber konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir”

2014 yılında Türkiye’de faaliyete başlayan Uber de bu açıklamanın ardından, faaliyetlerini durdurduğunu açıklamış ve Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istediklerini vurgulamıştı. Açıklamada ayrıca şu sözler yer alıyordu:

“Uber olarak Türkiye’ye olan bağlılığımızı koruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve tüm ilgili yerel paydaşlarla beraber çalışmak istiyoruz.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.