Tüm kanallarda ortak yayın! Türkiye tek yürek olacak!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler bölgeyi adeta savaş alanına çevirdi. Bölgedeki depremzedelerin yaralarını sarmak için yurt genelinde adeta fedakarlık başlatılırken Televizyon Yayıncıları Derneği örnek bir adım atarak depremzedeler için 15 Şubat Çarşamba gecesi ortak yayın düzenleneceğini açıkladı.

Pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen peş peşe iki deprem Türkiye’yi yasa boğdu. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’ı savaş alanına çevirerek 20 bin 937 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 80 bin 88 vatandaşımızın ise yaralanmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünyanın en büyük felaketlerinden biri” tanımladığı Kahramanmaraş merkezli deprem, binlerce vatandaşımızın evsiz kalmasına neden olurken bölgedeki depremzedelerin yaralarını sarmak için yurt genelinde adeta fedakarlık başlatıldı.

“TÜM KANALLAR TARAFINDAN ORTAK YAYINLA İZLEYİCİYE ULAŞTIRILACAKTIR”
Depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için AFAD, AHBAP ve Kızılay’a çok sayıda bağış yapılırken Televizyon Yayıncıları Derneği, depremzedeler için 15 Şubat Çarşamba gecesi ortak yayın düzenleneceğini açıkladı.

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6 Şubat depremi binlerce insanımızı hayattan kopardı.
Binlerce binayı yıktı.
Ancak içimizdeki birlik beraberlik ve gönül köprüsünü yıkamadı.
Her ölüm haberinde hepimiz öldük.
Her kurtuluş haberinde hep birlikte sevindik.
Ve tam da şimdi 85 milyon tek yürek olma zamanı.
Bu kara günlerde yine birbirimize ilaç olacağız.
Birbirimize daha sıkı sarılacağız, daha fazla kenetleneceğiz.
Yaralarımızı sarabilmek için hep birlikte seferber olacağız.
Toplum olarak kalplerimizin aynı attığı bu günlerde Türkiye’nin medya kuruluşları olarak “Türkiye tek yürek” sloganıyla bir araya geliyoruz.
15 Şubat Çarşamba gecesi saat 20.00’da Televizyon Yayıncıları Derneği olarak yaraları sarmaya katkıda bulunmak için bir yardım gecesi düzenleme kararı aldık.
Çağrımıza yanıt veren ATV, KANAL D, STAR, SHOW, TV8, FOX, TRT ve KANAL 7 televizyonlarının katkısı ve ortaklığıyla düzenlenecek bağış kampanyası programı tüm kanallar tarafından ortak yayınla izleyiciye ulaştırılacaktır.
Yayınlamak isteyen tüm yerli ve yabancı medya kuruluşlarıyla da frekans paylaşılacaktır.
Gecede yapılan bağışlar Kızılay ve AFAD’ın hesaplarında toplanacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Başımız sağolsun Türkiye.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.