TÜİK Asgari ücrette sorumluluk almadı! Milyonlarca çalışan şokta…

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın yakından takip ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda henüz rakamların masaya gelmediği öğrenildi. Bu haberle milyonlarca asgari ücretlinin hayalleri suya düştü. Kimse bu kararı beklemiyordu. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret zammında son durum ne? İşte asgari ücret zammında yaşanan son dakika gelişmeleri…

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret zammı 2. toplantısı, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla dün gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak “Değerlendirmemizi yapıp, açıklamayı yarın yapacağız. Bizim istediğimiz verilerin bir kısmı geldi, bir kısmını da alacağız. Rakam gelmedi. Son toplantıda inşallah gelir, gelmez de sizlerle paylaşacağız” dedi.

Ancak toplantıda katılımcılarından bir rakamın telaffuz edilmediği belirtildi. Önceki artışta olduğu gibi bu toplantıda da TÜİK’in rakam telaffuz etmek istemediği öğrenildi. TÜİK’in vebal altına girmek istemediğini açıkladığı ifade edildi.

TÜİK: SORUMLULUK ALMAK İSTEMİYORUZ
Toplantıya ilişkin açıklama yapan Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şanol Babuşçu “TÜİK, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun istediği asgari geçim tutarını hesaplamak istemedi. İşçi tarafının ‘hesap’ talebini reddeden TÜİK, sorumluluk altına girdiklerini ve rakam sunmayacaklarını iletti” açıklaması yaptı.

BAKANLIK DA DEVREYE GİRSİN
İşçi tarafının talebine karşın TÜİK, ağır, orta ve hafif işlerde çalışan bir işçinin asgari geçim tutarını hesaplamak istemedi. Kendilerinin sorumluluk altına girdiklerini belirten TÜİK, rakam sunmayacaklarını iletti. TÜİK’in ravrı sonrası açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak buna itiraz etti. Anayasanın 55. maddesine dikkat çeken Türk-İş, ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den de devreye girmesini, hesaplamanın yapılmasını istedi.

Öte yandan TÜİK’in rakam belirtmemesi “Devletin kurumu vatandaşın hakkını savunmayarak adil bir ücret için sorumluluk almadı” tepkilerine neden oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.