Elon Musk, jetini takip eden hesabı kapattı! Oğlumu tehlikeye atıyor!

Milyarder girişimci Elon Musk, özel jetini izleyen bir Twitter hesabının sahibine, oğlunu riske attığını öne sürerek yasal işlem başlattığını söyledi.

Yarım milyondan fazla takipçisi bulunan ‘ElonJet’ hesabı askıya alınırken, hesabın 20 yaşındaki sahibi Jack Sweeney, Musk’ın jeti her kalktığında ve iniş yaptığında tweet atmak için halka açık uçuş izleme bilgilerini kullanıyordu.

‘FİZİKSEL BİR GÜVENLİK İHLALİ’
Musk, yeni satın aldığı sosyal medya devi Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Dün gece, Los Angeles’ta biri, içinde ben olduğumu düşünerek oğlum X’i taşıyan arabayı takip etti, daha sonra arabanın hareket etmesini engelledi ve kaportaya tırmandı” diye kaydetti. İnsanların gerçek zamanlı konumlarını ifşa eden herhangi bir hesabın “fiziksel bir güvenlik ihlali olduğu için” askıya alınacağını da sözlerine ekledi.

ABD’nin Florida eyaletinde bir üniversite öğrencisi olan Sweeney, sosyal medya şirketinin “dikkatli bir inceleme” yaptığını ve Twitter kurallarını ihlal ettiği için hesabı kalıcı olarak yasaklanmaya karar verildiğini belirten bir mesajın ekran görüntüsünü paylaştı. Öğrenci, Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Meta CEO’su Mark Zuckerberg de dahil olmak üzere zengin Amerikalıların özel uçuşlarını izleyen düzinelerce başka hesaptan sorumlu. Geçtiğimiz gün, bu tür hesaplar askıya alınmaya başlandı.

ELON MUSK SÖZÜNÜ TUTMADI
Musk, ‘ElonJet’ hesabıyla uzun süredir sorun yaşıyordu. Bir keresinde Sweeney’e hesabı silmesi için 5 bin dolar teklif ettiği bildirildi. Teklif üzerine Sweeney, Elon Musk’a, “kendisine hesabın kapatılması için ödeme yapmasının doğru olmadığını” söyledi. Öte yandan, bir ay önce Musk, “doğrudan bir kişisel güvenlik riski” olmasına rağmen hesabı kapatmayacağına dair söz verdi.

Ancak Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Fiziksel bir güvenlik ihlali olduğu için, herhangi birinin gerçek zamanlı konum bilgisini ifşa eden herhangi bir hesap askıya alınacaktır. Buna, gerçek zamanlı konum bilgisine sahip sitelere bağlantı verilmesi dahildir” diye kaydetti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.