Fransa – Fas maçı sonrası sokaklar savaş alanına döndü: 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

2022 Dünya Kupası’nda Fransa ile Fas arasında oynanan yarı final maçının ardından Fransa’nın büyük şehirlerinde ortalık karıştı. Paris, Lyon, Nice ve Montpellier gibi şehirlerde sokaklar savaş alanına döndü. Montpellier’de arabanın altında ezilen 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Çıkan olaylarda 115 kişi gözaltına alındı.

2022 Dünya Kupası yarı finalinde Fransa ile Fas karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Fransa finalde Arjantin’in rakibi oldu. Fransa ile Arjantin arasındaki final maçı 18 Aralık’ta oynanacak. Fas ile Hırvatistan arasındaki üçüncülük maçı ise 17 Aralık Cumartesi günü yapılacak.

Çok sayıda Faslı veya Fas asıllı insanların yaşadığı Fransa’nın birçok şehrinde maçtan sonra olaylar çıktı. Ülkenin başkenti Paris’in yanı sıra büyük şehirler Lyon, Nice ve Montpellier’de gece boyunca olaylar bitmek bilmedi. Polisin müdahalesi sonrası olaylar ara sokaklara yayıldı.

14 YAŞINDAKİ ÇOCUK EZİLEREK HAYATINI KAYBETTİ
Montpellier’de yaşanan olaylarda kalabalık arasında arabasıyla kalan bir Fransız, arabasını kalabalığın üzerine sürdü ve 14 yaşında bir genci ezdi. 14 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

POLİS MÜDAHELE ETTİ
Cezayir kökenlilerin ardından Fransa’nın en büyük ikinci göçmen grubu olan Fas asıllı kişilerle Fransızlar maçtan sonra karşı karşıya gelirken olayları Fransızların başlattığı kaydedildi. Önceki günlere nazaran olay çıkmasına hazırlıklı olan Paris polisi, TOMA’larla kalabalığın üzerine tazyikli su sıkarken göz yaşartıcı gaz da kullandı. Bu durumdan çok sayıda taraftar, gazeteci ve polis etkilendi. Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan ve yüzleri kapalı olan grup, buralarda havai fişek patlatmaya devam etti.

115 KİŞİ GÖALTINA ALINDI
Fransa basını, Fransız taraftarlar ile Faslı taraftarların arasında başlayan olaylara aşırı sağcı grupların dahil olduğunu ve Paris’in en işlek caddesi Şanzelize’ye gitmeye çalışan 40 kişilik silahlı grubun engellendiğini ve gözaltına alındığını yazdı. Polis kaynaklarına göre gece Paris ve çevresinde yaşanan olaylarda 115 kişi gözaltına alındı. Lyon’da ise ikisi aşırı sağcı olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.