Taylor Swift’in biletleri karaborsada 22 bin dolara satışa çıktı

Şarkıcı Taylor Swift’in ABD’de gerçekleştireceği turne için biletlerin satışa çıktığı internet sitesi çöktü. Site çökünce biletlerin fiyatları yükseldi. Biletler karaborsada 22 bin dolara satışa çıktı.

Geçtiğimiz günlerde yeni albümünü yayınlayan şarkıcı Taylor Swift, 5 yıl aradan sonra ilk kez yapacağı ‘Eras’ turnesinin biletleri satışa sunuldu. Biletlerin satıldığı Ticketmaster adlı site yoğunluktan çökünce biletler kara borsaya düştü. Ticketmaster, yaşanan duruma ilişkin yaptığı açıklamada ‘tarihte görülmemiş bir taleple’ karşılaştıkları öğrenildi.

ABD’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenecek 52 konserden oluşan turnenin biletleri, Ticketmaster’da yaşanan arıza nedeniyle anında karaborsaya düştü. Fiyatları 49 ila 449 dolar arasında değişen biletler, ‘StubHob’ gibi sitelerde 22 bin 700 dolardan satılmaya başladı.

ÇARŞAMBA’YA ERTELENDİ
Ünlü yıldızın biletlerinin yer aldığı bir diğer internet sitesi Capital One ise yoğun talep nedeniyle Salı günü başlayacak olan satışların Çarşamba’ya ertelendiğini duyurdu.

Eras, Swift’in 2018’den bu yana gerçekleştireceği ilk turne olacak.

Basına yansıyan haberlerde, kendilerine ‘Swiftie’ olarak adlandıran Taylor Swift hayranlarından bazılarının, biletleri zamanında satın alabilmek için işlerinden bir gün izin aldığı belirtildi.

Konu, siyasetçilerin de dikkatini çekti. Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi David Cicilline, Twitter’dan yaptığı açıklamada Ticketmaster’ı eleştirerek, “Bugün Taylor Swift’in bilet satışlarında da gördüğümüz gibi, Ticketmaster’ın abartılı bekleme süresi ve harçları kabul edilemez. Live Nation-Ticketmaster’ın kontrolsüz bir tekel olduğu bir sır değil” dedi.

Temsilciler Meclisi’nde tekelcilik karşıtı komisyonun başkanlığını yapan Cicilline, Adalet Bakanlığı’na konuya ilişkin soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu. Bilet satış endüstrisi uzun zamandır kültür sanat etkinliklerine katılan Amerikalıların gündeminde.

Ön satış gibi uygulamalar nedeniyle bilet sayısının azaltılması, gizli harçlar ve benzeri gerekçelerle eleştirilere maruz kalan Ticketmaster ise, yüzbinlerce kişinin başarılı bir şekilde bilet satın alabildiğini belirtti. Swift, son albümü Midnights’ı Ekim ayında piyasaya sürdü. Mart ayında başlayacak Eras turnesinin Ağustos ayında sona ermesi bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.