ŞOK! ”Yetişkin erkeklerin 14 yaşındaki bir kızdan cinsel içerikli…”

Sosyal medya platformlarından Facebook, çocuğa cinsel istismar anketi ile skandal yarattı.

Sosyal medyada sıklıkla kullandığımız mecralar arasında yer alan Facebook kullanıcılarına ”Yetişkin erkeklerin 14 yaşındaki bir kızdan cinsel içerikli fotoğraflar istemesine izin vermeli miyiz?” sorusunu yönelterek dikkatleri üzerine çekti.

Pazar günü yapılan ankette, ”yetişkin bir erkeğin özel mesaj aracılığıyla 14 yaşındaki bir kızdan cinsel içerikli fotoğraflar istemesi” durumunda ne yapılması gerektiğini soran Facebook, kullanıcılarına yanıt vermesi için şu seçenekleri sundu;
-Facebook’ta izin verilmeli, içeriği görmenin benim için sakıncası yok
-İçeriğe izin verilmeli, fakat görmek istemem
-Facebook’ta içeriğe izin verilmemeli ve kimsenin görmesine izin verilmemeli
-Bu konuda bir tercihim yok

Sunulan diğer seçenekler arasında; uzmanların tavsiyesiyle şirketin karar vermesi, Facebook kullanıcılarının oy vererek belirlemesi, uzmanlar tarafından karar verilmesi ve ”tercihim yok” şıklarına da yer verildi.

Çevreden gelen sert tepkiler üzerine açıklamada bulunan Facebook anketi bir hata olarak nitelendirdi ve Facebook’un Ürün Yönetimi Müdür Yardımcısı Guy Rosen, Twitter hesabından, ”Bu tür aktiviteler Facebook’ta daima kabul edilemez olarak kalacak. Belirlendiği durumlarda düzenli olarak otoritelerle birlikte çalışıyoruz. Konu anketin bir parçası olmamalıydı. Bu bir hata” açıklamasını yaptı.

Facebook şirketine bağlı çalışan bir sözcüden ise “Bu anketin suç teşkil eden içeriklere gönderme yaptığının farkındayız. Bu içerikler Facebook’ta zaten yasaklar ve bunları serbest bırakma niyetimiz yok, dolayısıyla anketi durdurduk. Facebook’ta çocukları kandırmaya yönelik eylemleri daha ilk günlerimizde yasakladık. Bunu değiştirmeye niyetimiz yok ve bu tür eylemlerde bulunanların adalete teslim edilmesi için emniyetle düzenli olarak çalışıyoruz” açıklaması geldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.