ŞOK! Ucuz baklavalarda akılalmaz oyun! Fıstığın kilosu uçunca…

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Manavoğlu, baklavalarda fıstık yerine yeşil renkli sebzeler kullanıldığını söyleyerek, baklavalardaki aldatmaca karşısında vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek, “Baklavada fıstık yerine yeşil renkli sebzeler, bezelye, ıspanak gibi ürünler kullanılabiliyor. Bu ürünlerin yeşil renginden faydalanarak, ufalanıp fıstıkmış gibi satılabiliyor. Uygun fiyatlı fıstıklı baklava görünce aklımızda soru işareti oluşması lazım” diye konuştu.

Son günlerde sosyal medyada gündem olan ‘Ispanaktan Antep Fıstığı’ yapımının anlatıldığı videoda, videoyu çeken sosyal medya kullanıcısının ıspanağı farklı işlemlerden geçirdikten sonra antep fıstığı görünümüne getirerek, baklavanın içerisine koyduğu gözlendi.

Videoyu çeken kişi bu tarifi bir baklava ustasından aldığını belirtirken Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu ise baklavada fıstık yerine yeşil renkli sebzeler kullanıldığını kaydetti.

Baklavalarda kullanılan yeşil renkli sebzeler karşısında vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyleyerek uyarılarda bulunan Manavoğlu, fıstıklı baklavanın fiyatının 250 lira seviyelerine yükseldiğini vurgulayarak uygun fiyatlı fıstıklı baklavalara karşı temkinli yaklaşılması görüşünü savundu.

Baklavada fıstık yerine yeşil renkli sebzeler kullanıldığını ve bunu ayırt etmenin çok zor olduğunu söyleyen Manavoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Geçen günlerde sosyal medyada çıkan videoda bir kişi ıspanaktan sanki fıstıkmış gibi bir görüntü elde ediyor. Bunu da fıstıklı baklavaymış gibi tüketiyor. Büyük firmalar bunlara çok dikkat ediyor. Ancak bazı firmalar bu ürünleri ucuza mal edebilmek için bu tarz yöntemlere başvurabiliyor. Videolarla böyle hilelerin meşrulaştırılması normal değil.

UYGUN FİYATLI FISTIKLI BAKLAVA GÖRÜNCE AKLIMIZDA SORU İŞARETİ OLUŞMASI LAZIM

Şu an fıstıklı baklavanın fiyatı 250 liraya kadar ulaşıyor. Bazı yerlerde bu fiyat 80 liraya kadar düşüyor. Fıstığın kilogram fiyatı bu kadar artmışken, uygun fiyatlı fıstıklı baklava görünce aklımızda soru işareti oluşması lazım.

Baklavada fıstık yerine yeşil renkli sebzeler, bezelye, ıspanak gibi ürünler kullanılabiliyor. Bu ürünlerin yeşil renginden faydalanarak, ufalanıp fıstıkmış gibi satılabiliyor. Bunu ayırt etmek çok zor. Şerbetle birlikte tüketilirken fıstık tadı geride kalabiliyor. Tüketicinin bunu açıp, bakıp anlaması çok zor. Araya az miktarda Antep fıstığı koyulduğu için anlamak zorlaşıyor.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.