ÖSYM skandalı kabul etti! Soruları paylaşan öğrenciye soruşturma açıldı!

YKS'nin bugün tamamlanan oturumundan sonra bazı soruların internette paylaşılması tartışmalara neden olmuştu. ÖSYM yaptığı açıklama ile adayın tespit edildiğini ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ÖSYM’nin YKS’de adaylara yönelttiği sorulardan 4’ünün fotoğrafı internette dolaşıma sokuldu. Fotoğraf çekmenin imkansız olduğu sınavda fizik, kimya ve biyoloji alanlarındaki soruların fotoğraflanıp sosyal medyada paylaşılması tartışma yarattı. Bu tartışmalar sonrası açıklama yapan ÖSYM Başkanlığı, soruları sızdıran kişi hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ÖSYM’nin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada soruların sınav sonrası sızdırıldığını kabul ederek, “2020-YKS ‘nin ilk oturumu olan TYT 188 sınav merkezimizde güvenle tamamlanmıştır. Sınav tamamlandıktan sonra, sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Paylaşımlarda kitapçık numarası da belli olup, sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır. Yarın YKS’nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra, planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır. ÖSYM Başkanlığı olarak yarın gerçekleştireceğimiz AYT ve YDT oturumlarında tüm adaylarımıza başarılar dileriz.” denildi.

NE OLMUŞTU?

ÖSYM’nin YKS’de adaylara yönelttiği sorulardan 4’ünün fotoğrafı internette dolaşıma sokuldu. Fotoğraf çekmenin imkansız olduğu sınavda fizik, kimya ve biyoloji alanlarındaki soruların fotoğraflanıp sosyal medyada paylaşılması tartışma yarattı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntülerden sonra çok sayıda kişi sınavın iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

ÖSYM Başkanlığı’nın soru kitapçığını açıklamadan da hiçbir koşulda yayınlanmayacağı gibi sınav bitmiş olsa dahi fotoğrafının çekilmesi yasak. Sınav salonlarına, sınavın yapılacağı binalara da görevliler, kayıt cihazıyla girilmesine izin vermiyor. Sosyal medyada dolaşan soruların üzerinde seri numarasının da olduğu görüldü.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.