Kullanıcılar zorla üye mi yapılıyor? Amazon’a Prime üyeliği davası

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Amazon’un kullanıcıları dolandırdığı iddiasını öne sürdü. Amazon’un geliştirdiği arayüzün ‘manipülatif’ olduğuna değinen komisyon Prime üyeliğine kullanıcıların rızaları olmadan geçiş yapmaya sağladıklarını belirtti. Amazon bu tartışmalara sessiz kalmayarak suçlamaların ‘gerçek dışı’ olduğunu vurguladı.

Ocak 2020’de Amazon, Prime’ın dünya çapında 150 milyondan fazla abonesi olduğunu açıklamıştı. Milyonlarca kullancıya hizmet eden Amazon’a yönelik suçlama geldi.

ABD Federal Ticaret Komisyonu Amazon’u milyonlarca kullanıcıyı paralı abonelik sistemi olan Amazon Prime’a rızaları olmadan üye yapmak ve abonelikten çıkmayı zorlaştırmakla suçladı.

‘FARKINDA OLMADAN ÜYE YAPMAK’
FTC, Amazon’a Seattle’da açtığı davada şirketi “bilinçli bir şekilde kullanıcıları farkında olmadan üye yaparak kandırmakla” suçladı.

PARA CEZASININ ÖDENMESİ TALEP EDİLİYOR
Amazon ise yaptığı açıklamada suçlamaları “hem gerçekler hem de kanunlar açısından yanlış” olarak niteledi.

FTC, açtığı davada şirketin para cezası ödemesini talep ediyor.

Amazon’un geliştirdiği arayüzün “manipülatif bir şekilde, zorla ya da kandırarak müşterilerin otomatik olarak Prime üyeliklerini yeniletmesine yol açtığı” suçlamalarda yer aldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.