Japonya, yüzen şehrin planlarını açıkladı

Japonya’nın N-Ark şirketi, turizm, tıbbi tesisler ve hatta uzay roketlerine ev sahipliği yapacak yüzen şehrin planlarını açıkladı. Dogen City olarak adlandırılan bu şehir, iklim değişikliğine bağlı deniz yükselmelerine karşı dayanıklı olacak ve 40 bin kişiye kadar enerji, gıda ve su sağlayacak şekilde tasarlanacak.

Japonya merkezli N-Ark şirketi, turizm, tıbbi tesisler ve uzay roketlerinin yer alacağı yeni projesi ‘Dogen City’yi açıkladı. İklim değişikliğinden dolayı deniz seviyesi yükselmelerine karşı dayanıklı bir şekilde tasarlanacak olan bu şehirde 40 bin kişi yaşayabilecek.

New Atlas’ın haberine göre, Dogen City, 4 km çapında olacak. Şehir, tam zamanlı olarak 10 bin kişiyi barındırabilme kapasitesine sahip olarak tasarlandı. Şehrin turist kapasitesi ise 30 bin olarak açıklandı.

blank

TSUNAMİLERE KARŞI DAYANIKLI
Daire şeklinde tasarlanmış olan şehirin, ağır hava koşullarına ve tsunamilere karşı dayanıklı olacağı açıklandı. Projenin üç ayrı bölümden oluşacağı ve ilk bölümün ana konut bölgesi olacağı da belirtildi. “Yaşanabilir halka” adı verilen bu bölgede çok sayıda yeşil alan, gıda üretim tesisleri, bir okul, spor alanları, hastaneler, parklar, stadyumlar, oteller ve ofislerin bulunacak.

Ayrıca N-Ark’ın açıkladığı bilgilerde Dogen City’de roket taşımacılığı için fırlatma ve iniş alanının bulunacağı bilgisi de yer aldı. N-Ark, yüzen şehrin kendi kendine elektrik ve su ihtiyacını karşılayacağını da belirtti. Projenin nerede bulunacağı ve bütçesi hakkında henüz bir bilgi açıklanmadı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.