Ebru Gündeş’e açılan dava zaman aşımına uğradı

Söz yazarı Ahmet Çakır’ın Ebru Gündeş ve besteci Sezgin Büyük’e 5 yıl önce açtığı 50 bin liralık tazminat davasında karar açıklandı. Ebru Gündeş’e açılan davayı zamanaşımı yönünden reddeden mahkeme, Sezgin Büyük’ün Ahmet Çakır’a 22 bin 500 lira maddi, 25 bin lira da manevi olmak üzere toplam 47 bin 500 lira tazminat ödemesine karar verdi.

Beş yıl önce Ebru Gündeş’in seslendirdiği, söz ve müziği Sezgin Büyük’e ait “Annem İçin” şarkısı davalık olmuştu. Söz yazarı Ahmet Çakır, söz konusu şarkının “Ölmüş Bil” isimli eseriyle benzer olduğu iddiasıyla 50 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Çakır’ın avukatı dilekçesinde, “Sezgin Büyük, haksız yere müvekkilin duygularını sahiplenerek bu olaydan maddi ve manevi rant sağlamıştır” demişti. Mahkemeye sunulan iki bilirkişi raporunda Ahmet Çakır’ın haklı olduğu yönünde görüş bildirilmiş, ancak mahkeme davayı reddetmişti.

HAKİM ÇAKIR’I HAKLI BULDU
Ahmet Çakır, karara itiraz ederek davayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, davayı Çakır lehine bozarak dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde yeniden görülen davada hâkim bu defa Ahmet Çakır’ı haklı buldu.

EBRU GÜNDEŞ’E AÇILAN DAVA ZAMANAŞIMINA UĞRADI
Ebru Gündeş’e açılan davayı zamanaşımı yönünden reddeden mahkeme, Sezgin Büyük’e açılan davayı ise kısmen kabul etti. Mahkeme, Sezgin Büyük’ün Ahmet Çakır’a 22 bin 500 lira maddi, 25 bin lira da manevi olmak üzere toplam 47 bin 500 lira tazminat ödemesine karar verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.