İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 45. kuruluş yıldönümünü görkemli bir konserle kutluyor

Ülkemizin Türk müziği alanında kurulan ilk konservatuarı olan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 45. kuruluş yıldönümünü görkemli bir konserle kutluyor.

1975 yılında kurulan ve 1976 yılında eğitim hayatına başlayan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 45 senedir yetiştirdiği çok sayıda sanatçı, eğitimci, akademisyen ve bilim insanı ile ülkemiz bilim-kültür-sanat yaşamına damgasını vurmuş ve vurmaktadır.

Bu misyonunun yanı sıra kültür ve sanatımızı akademik işbirlikleri ve performans çalışmaları ile uluslararası anlamda temsil ederek kültürel diplomasi bağlamında çok önemli bir işlevi de yerine getirmektedir. Gelenekten gücünü alan konservatuarımız 21. yüzyıldaki işlevini yaratıcı düşünce ve sanatsal üretim vizyonuyla ortaya koymaktadır.

blank

“Kökten Çınara Yarım Asra Doğru Hep Beraber…” başlığı altında gerçekleştirilecek etkinlik, besteci Eray Altınbüken, Oğuzhan Balcı ve Ayşegül Kostak Toksoy’un bu etkinlik için İTÜ TMDK Geleneksel Çalgılar Orkestrası için yazdığı özel eserlerin dünyadaki ilk seslendirilişi ile başlayacaktır. Bu eserlerden sonra “Solistler Geçidi” bölümünde konservatuarımızın çok değerli mezunları Melihat Gülses ve Cengiz Özkan sahne alacak,

ikinci bölümde mezunlarımız, öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizden oluşan orkestra ve koromuz İhsan Özer, Cihangir Terzi ve Yeşim Altınel Çoban yönetiminde Türk müziğinin en güzel örneklerini seyirciye sunacaktır.

1 Mart günü tüm konservatuar camiası ile sahnede oluşturacağımız büyük aile fotoğrafında sizinle birlikte olmaktan mutluluk duyacağız.

1 Mart 2020 Pazar
Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.