İngiltere’de tek kullanımlık plastik ürünlere yasak geldi

İngiltere’de plastik çatal, bıçak, tabak ve tepsi gibi tek kullanımlık ürünlerle ilgili yasak bugün yürürlüğe girdi. Bu kapsamda satıcılar, paket servis restoranları ve diğer ikram servisleri plastik çatal, bıçak, kaşık, strafor tabak ve kaseleri kullanamayacak. İngiltere’de tek kullanımlık plastiklerin geri dönüşüm oranı yüzde 10 olduğu için bu yasağın çevre kirliliğini azaltmada önemli bir adım olduğu düşünülüyor.

İngiliz hükümeti, bazı tek kullanımlık plastiklere ilişkin yasağın bugün itibarıyla yürürlüğe girmesiyle birlikte doğayı plastik atık kirliliğinden korumayı amaçlıyor. Belediyeler ise bazı firmaların bu değişime hazır olmadığı konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yasaklanan tek kullanımlık plastikleri tedarik etmeyi sürdüren işletmeler, para cezasına çarptırılabilecek ve yerel makamlar tarafından denetime tabi tutulabilecek ancak söz konusu uygulama, süpermarketler veya paket servisler tarafından kullanılan plastik ürünleri kapsamayacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.