Hatay’daki NTV muhabiri depreme canlı yayında yakalandı: 99 depremini de gördüm ama…

Maraş depremlerinde en ağır yıkımı taşıyan kentlerden biri olan Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8’lik iki deprem sonrası büyük panik yaşandı. İlk depremin merkez üssü olan Defne ilçesinde olan NTV muhabiri ise canlı yayına bağlanarak bölgede yaşanan büyük korkuyu anlattı: 99 depremini de gördüm, böyle bir şey görmedim. Ayakta duramadık. Yere çökmek zorunda kaldık. Birçok bina yıkıldı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık iki depremde büyük yıkım yaşayan Hatay iki korkutan depremle sarsıldı. Kentin Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde peş peşe meydana gelen depremler sonrası bölgede yeni yıkımlar yaşandığı öğrenildi. Deprem anında Defne ilçesinde olan NTV muhabiri ise canlı yayında yaşadıklarını anlattı.

’99 DEPREMİNİ YAŞADIM AMA…’
NTV muhabiri deprem anında yaşadıklarını canlı yayında şu sözlerle anlattı:

“Depremin tam üzerindeyiz biz Defne’deyiz. Bulunduğumuz yer Antakya’nın Defne ilçesi biraz daha ileride Antakya ilçe merkezi başlıyor. Ben bunca yıllık televizyonculuk, 99 depremini yaşadım üstüne birçok depremi yaşadım. Artçı şoklar yaşadım ama böyle bir şey görmedim. Ayakta duramadık yere çökmek zorunda kaldık.

İNANILMAZ BİR ŞEYDİ AYAKTA DURAMADIK
Bulunduğumuz bu alan depremin tam merkez üssüydü. Kameraman arkadaşım Hakan Arslan ile birlikte tuvalet ihtiyacımızı gidermek için hemen yanımızdaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin lojistik merkezine gitmiştik yolda yürüyorduk aniden başladı ve inanılmaz sallandı. Ayakta duramadık. Etrafımızdaki birçok bina yıkıldı ve tahmin ettiğimiz kadarıyla bizim konakladığımız karavanımızın yakınında olan o bina da çöktü. İnanılmaz bir şeydi ayakta duramadık ve bulunduğumuz alan bir anda toz içerisinde kaplandı.

Arkamda görüyorsunuz o toz bulutunu burası 600 konutlar mevkii. İnanılmaz şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Ben tahmin ettiğim kadarıyla 7’nin üzerinde bir sarsıntı yaşadık diye düşündüm. Çünkü birbirimize sarıldık Hakan Arslan ile yere düştük. Ayakta duramadık, öyle şiddetli bir sarsıntıydı.”

‘1 METRE SAĞA SOLA SAVURDU’
NTV’de Hatay’dan canlı yayına bağlanan bir başka muhabir de deprem anında yaşadıklarına ilişkin “Aracın içinde 1 metre sağa sola savurdu. Sonra alttan biri vuruyor gibi yukarı kaldırdı bizi. Bizim bulunduğumuz noktadaki ağır hasarlı binaların tümü çöktü. Bazı iş makineleri enkaz altında kaldı” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.