Hatay depreminin ardından liderlerden mesaj: Dualarımız, yeni kayıpların yaşanmaması için

Siyasi parti liderleri, Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki iki depremin ardından peş peşe açıklamalar paylaştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Dualarımız, yeni kayıpların yaşanmaması için” paylaşımı yaparken, İYİ Parti lideri Akşener, “Can ve mal kaybı yaşanmamasını diliyorum” diye yazdı. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da “Yeni can kayıplarımızın olmamasını temenni ediyoruz” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde, saat 20.07’de merkez üssü Samandağ’da 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıkladı. Bölgede hasarlı binalardan bazılarının yıkıldığı bilgileri gelirken, yaralıların olduğu belirtildi.

Hatay’da art arda gerçekleşen iki artçı depremin ardından liderler sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hatay’da peş peşe yaşanan, çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız, yeni kayıpların yaşanmaması için” ifadelerini yazdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, “Yaralarımız bu kadar derin, acılarımız bu kadar tazeyken her sarsıntı haberinde yeni bir üzüntü yaşıyoruz. Hatay’da gerçekleşen deprem dolayısıyla milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; Can ve mal kaybı yaşanmamasını diliyorum. Rabbim aynı acıları bir daha yaşatmasın…” diye yazdı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hatay’da gerçekleşen artçı depremlerin ardından yaptığı paylaşımda, “Geçmiş Olsun Hatay. Hatay’da meydana gelen iki yeni depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yeni can kayıplarımızın olmamasını temenni ediyoruz. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü afetten korusun” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Az önce Hatay’da olan ve çevre illerde de şiddetle hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Yüreğimiz Hatay’da! Merkez üssü Hatay olan ve birçok çevre ilimizi de etkileyen bir deprem daha meydana geldiğini endişeyle öğrendim. Duamız, herhangi bir can kaybı yaşanmamış olması. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Yüreğimiz Hatay’da! Pazarcık Depremi’nin ardında etkili artçı depremler meydana geliyor… Yeterince acı yaşadık; duamız daha fazla acılar yaşamayalım!” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.