Dilan Polat tahliye mi olacak?

Yaklaşık 6 aydır cezaevinde tutuklu bulunan fenomen Dilan Polat’ın geçtiğimiz günlerde kendisine zarar verdiği iddia edildi. Bunun üzerine Polat’ın avukatının, sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalmasının elverişli olmadığı gerekçesiyle tahliye talebinde bulunduğu öne sürüldü. Başsavcılık Polat’ın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek durumunun değerlendirilmesine karar verdi.

Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlardan 5 Kasım’da cezaevinde giren fenomen Dilan Polat’ın tutukluluk haline ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Dilan Polat’ın cezaevinde sinir krizi geçirip kendine zarar verdiği, vücudunda kesikler ve morluklar oluştuğu ve tedavisinin cezaevinde yapıldığı iddia edilmişti.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olan Polat’ın avukatının, sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalmasının elverişli olmadığı gerekçesiyle tahliye talebinde bulunduğu öne sürüldü. Bu kapsamda soruşturmanın yürütüldüğü savcılığa dilekçe verildiği öğrenildi.

BAŞSAVCILIKTAN SAĞLIK DURUMU RAPORU KARARI
Başsavcılık, avukatın öne sürdüğü gerekçelerin uzmanlarca değerlendirilmesini isteyerek Bakırköy Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na yazı yazdı ve Dilan Polat’ın en yakın Adli Tıp Kurumu birimine sevk edilmesine karar verdi.

Savcılığın ayrıca Polat’ın tutuklu olarak cezaevi koşullarında bulunmasının sağlık durumu açısından tehlike arz edip etmediği, tıbbi açıdan cezaevi koşulları altında bulunmasında sakınca olup olmadığı konusunda rapor alınmasını istediği öğrenildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.