Didier Drogba: Galatasaray benim kulübüm, İstanbul benim şehrim

Bir dönem Galatasaray forması giyen Didier Drogba, sarı-kırmızılıların yeni yıldız forveti Mauro Icardi hakkında övgü dolu sözler kullanırken, Türkiye hakkında da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

1,5 sene Galatasaray forması giyen Drogba, gösterdiği performans ile taraftarların gönlüne taht kurmuştu. Eski futbolcu, sarı-kırmızılı ekibin Arjantinli yıldızı Mauro Icardi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunurken, Türkiye hakkında da sözler kullandı.

“Her zaman bir elçi gibi davranacağım”
Galatasaray ve Türkiye hakkında Libre’ye konuşan Drogba, “Galatasaray’da sadece bir buçuk yıl geçirdim ama tüm bir ömre yetecek kadar hatıra biriktirdim. Galatasaray, kalbimde her zaman özel bir yere sahip olacak. Galatasaray benim kulübüm, İstanbul benim şehrim, Türkiye benim ülkem. Ve ben her zaman bir elçi gibi davranacağım” dedi.

Icardi’nin performansını öven eski futbolcu, “Mauro ve benim Galatasaray’da beraber oynadığımızda neler olacağını düşünün” sözlerini kullandı.

Zaha transferi için devreye girdi
Drogba, vatandaşı Wilfried Zaha’nın Galatasaray’ı tercih etmesinde büyük rol oynadı. Fildişi Sahili’nin efsane ismi Drogba, Galatasaray’la ilgili olarak Zaha’ya çok detaylı bilgiler verdi.

Zaha, sarı-kırmızılı takıma transfer olduktan sonra Drogba hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Yıldız futbolcu, “Dürüst olmak gerekirse Drogba, Van Aanholt gibi birçok arkadaşımla konuştum. Drogba, buraya gelip görmemi söyledi ve ben de buraya adım atmış oldum” ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray kariyeri
Son olarak ABD 2. Futbol Ligi (USL) ekiplerinden ortağı olduğu Phoenix Rising formasını giyen Fildişi Sahilli yıldız, play-off’lara taşıdığı takımının USL Kupası finalinde Louisville City’ye 1-0 mağlup olduğu karşılaşma ile emekliye ayrılmıştı.

Galatasaray’da 1,5 sezon forma giyen Drogba, sarı-kırmızılı ekip ile toplam 53 resmi maça çıkmıştı. Fildişi Sahilli eski futbolcu, bu maçlarda 20 kez gol atıp, 13 kez ise asist performansı sergilemişti. (Fanatik)

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.