Bilinçsiz diyet ölüme götürdü! Sosyal medya fenomeni “açlıktan” öldü

Sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova, Güneydoğu Asya seyahatinde sadece “egzotik meyve” yediği bir diyet uygulayıp yeterince beslenmemesi sonucunda, tedavi gördüğü hastanede “açlıktan” hayatını kaybetti.

Rusya vatandaşı sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova’nın (39), Güneydoğu Asya seyahatinde sadece egzotik meyve diyetiyle beslenmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Samsonova’nın yakınları tarafından yapılan açıklamada, popüler ismin, 21 Temmuz’da “açlıktan “yaşamını yitirdiği bildirildi.

Milyonlarca izleyiciye ulaşan, “Zhanna D’Art” olarak da tanınan sosyal medya fenomeni, Güneydoğu Asya turu sırasında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

‘HER SABAH CANSIZ BEDENİNİ BULMAKTAN KORKUYORDUM’
Bir arkadaşı basına verdiği demeçte, Samsonova’nın Sri Lanka gezisindeyken oldukça bitkin göründüğünü, tedavi görmesi için evine gönderildiğini ancak kendisinin tekrar geldiğini söyledi.

Arkadaşı, “Onun üst katında oturuyordum ve her sabah onun cansız bedenini bulmaktan korkuyordum. Onu tedavi olmaya ikna ettim ama başaramadı” ifadesini kullandı.

Samsonova’nın annesi ise kızının ölümünü “kolera benzeri bir enfeksiyon”la ilişkilendirse de otopsi raporunun henüz açıklanmadığı kaydediliyor.

‘SADECE MEYVE VE AY ÇEKİRDEĞİ YİYORDU’
Pişirilmeyen otla yapılan yemeklere ağırlık verdiği belirtilen Samsonova’nın son dört yıldır “tamamen çiğ bir diyet” uyguladığı ve sadece ayçiçeği çekirdeği filizleri ve meyve ile beslendiği öne sürüldü.

Samsonova’nın bir diğer arkadaşı ise kendisinin son 7 yıl boyunca yalnızca bölgede yetişen jackfruit ve durian meyveleriyle beslendiğini söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.