‘BAE yetkilileri Sedat Peker’i gözaltına aldı’ iddiasına yalanlama

Katar merkezli yayın organı El Cezire’nin Sedat Peker’in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve Türkiye’ye iade edilebileceğinin iddia edildiği haber yalanlandı.

Katar merkezli yayın organı El Cezire, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) ‘gözaltına alındığının belirtildiğini ve Türkiye’ye gönderilebileceğini’ iddia ettiği haberine düzeltme yayımladı.

Düzeltme metninde, “Peker’in BAE yetkileri tarafından gözaltına alındığı belirtiliyor” ifadelerinin haberden çıkarıldığı belirtildi; “Bu cümle haberden çıkarıldı zira Al Jazeera bu haberleri doğrulatamadı” ifadeleri kullanıldı.

İDDİA

Sedat Peker BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındı

Yeni Şafak’ın Katar merkezli yayın organı El Cezire’ye dayandırdığı haberine göre Sedat Peker’in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı öne sürüldü. Haberde, Peker’in Türkiye’ye iade edilebileceği belirtiliyor.

El Cezire’den Sinem Köseoğlu “İnternet sitemizde yayınlanan bir haberde arkadaşımız “Peker’in BAE tarafından tutuklandığı ve iade edileceği iddia edilmişti” şeklinde bir ifade kullanmıştır” dedi. Köseoğlu “El Cezire’nin ‘Sedat Peker’in tutuklandığı ve Türkiye’ye iade edileceği’ şeklinde bir haberi, manşeti bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu. Köseoğlu “Lost in translation” dediğimiz tercüme yanlışlığı/kargaşası olmuş galiba” notunu düştü.

El Cezire’nin Sedat Peker haberi ortalığı karıştırdı. İddianın sahibi muhabir Umar Farooq Odatv’ye konuştu.

Farooq yanlış anlaşılma olduğu gerekçesiyle haberin düzeltildiğini kaydetti.

Bu makalenin önceki versiyonunda “hüküm giymiş Türk Mafya Babası Sedat Peker’in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı” bildirilmişti. Al Jazeera haberin bu kısmını doğrulayamadığı için bu cümleler haberden kaldırıldı.

Habere göre Peker’in Türkiye’ye iade edilebileceği de bildirildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.