Sedat Peker konuşacak mı? Avukatı açıkladı!

Hakkında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Peker’in, seçime iki ay kala yapacağına söz verdiği açıklamaları hakkında konuştu. Barkın, “Bugünkü koşullarda Sedat Peker’in bir açıklama yapmasının mümkün olmadığını hukuken görüyorum, biliyorum” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan hakkında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Peker’in, seçime iki ay kala yapmaya söz verdiği açıklamaları yapıp yapmayacağına dair sorulara yanıt verdi. Barkın, “Bugünkü koşullarda Sedat Peker’in bir açıklama yapmasının mümkün olmadığını hukuken görüyorum, biliyorum” diye konuştu.

Barkın, “Peker, bu tecridin kalkmaması halinde açıklamalara devam etmeyeceğini net biçimde görüyor” dedi. En son iki gün önce konuştuğu müvekkilinin yaşadığı durumun ‘dijital tecrit’ olarak adlandırıldığını belirten avukat Barkın, bunun aslında bir ‘ev hapsi’ niteliğinde olduğuna dikkat çekti.

Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur’un gözaltına alındığı sürecin Birleşik Arap Emirlikleri’nden Sedat Peker’e iletilen bir ‘uyarı’ olduğunu söyleyen Barkın, bu uyarının “Sadece senin değil, senin adına deklarasyonda bulunan herhangi bir kişinin politik içerikli hiçbir açıklamasına cevaz vermeyeceğiz” biçiminde olduğunu söyledi. Sedat Peker’in seçime iki ay kala açıklama yapıp yapmayacağına ilişkin soruya yanıt veren Barkın, “Bugünkü koşullarda Sedat Peker’in bir açıklama yapmasının mümkün olmadığını hukuken görüyorum, biliyorum” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.