Avukatı Sedat Peker’e beş gündür ulaşamıyor

Yurt dışından sosyal medya yayınları yapan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, müvekkiliyle beş gündür görüşemediğini açıkladı. ‘Fiziki tecrit’te olabileceğini değerlendirdi.

Yurt dışından sosyal medya yayınları yapan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, müvekkiliyle beş gündür görüşemediğini açıkladı. Barkın, daha önce görüştüğü telefondan yanıt alamadığını açıkladı. Barkın’ın bu açıklaması, Peker’in sadece dijital tecrit değil, fiziki tecritte olabileceğini gündeme getirdi.

Tele1’de yer alan habere göre, Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’nun moderatörlüğündeki ‘Anında Manşet’ programına katılan Barkın, Peker’e yönelik ‘dijital tecrit’ uygulandığı yönündeki gelişmeleri değerlendirdi.

‘MÜVEKKİLİMDEN 5 GÜNDÜR HABER ALAMIYORUM’

Türkiye’deki davalarıyla ilgili olarak kendisine ulaşması gerektiği ama ulaşamadığını, Sedat Peker’in kendisine yönelik baskı kurulacağı ve iletişim kanallarının kapatılacağı yönünde kaygı içinde olduğunu belirten Barkın, şu sözleri kaydetti:

”Kendisine ulaşılamadığı haberinin kamuoyu gündemine gelmesinden bir gün önce devam eden bir davası ile ilgili kendisiyle iletişim kurmuştum. O günden bugüne kadar bir iletişim kurmadım. Sadece yakınındaki bir kimse aracılığıyla bir Whatsapp mesajıyla bir dosyaya dair bir iddianame talep edildi benden. Dolayısıyla beşinci, altıncı günü buldu benim kendisiyle iletişim kurmamamın üzerinden geçen. Türkiye dışında kendisiyle ilgili yürüyen bir dava yok. Türkiye’de yürüyen davalar var. O davalarda kendisiyle ilgili iki tane kırmızı bülten talebi var. Bu davalarda kendisine ben vekillik ediyorum. Bu dört-beş günlük kesinti bu kaygının haklılığını gösteriyor sanki.”

‘BİR TECRİT UYGULANIYOR OLABİLİR’

Peker’in yakınındakilerin iletişim numaralarına sahip olmadığını ve söylerken Barkın şu sözlerle devam etti:

”Sanırım dün, Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir telefon numarası kendisinin yakını olduğum bir kimsenin devam eden iki davada iddianame talebine karşılık verdim. Dolayısıyla yakınındakilerin iletişim numaraları bende yok. Kendisi de zaten avukatlarıyla aracısız iletişim kuran bir kimse. Diğerlerinin böyle bir tecride maruz kalıp kalmadığı konusunda bilgim yok.”

Sedat Peker’e yönelik sadece dijital tecrit değil, fiziki bir tecrit uygulanıp uygulanmadığı yönündeki sorusuna ‘evet’ cevabı veren Barkın sözlerini şöyle noktaladı:

”Ben bir kez bile görüşmedim. Dijital tecrit uygulandığı ifade edilen günden bir gün önce telefonla görüştüm. O günden bugüne benimle telefonla irtibat kurulmadığı gibi benim önceden iletişim kurduğum telefon numarasından da yanıt alamadım.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.