40gece yeni albümü ”Ölüyorum Anla” yı yapay zeka ile duyurdu

Elektronik rock müziğin yeni nesil temsilcilerinden, ”Düşünden Uyan”, ”Buradan Çıkış Yok” albümleri ve ”Bildiğin Gibi Değil” akustik performans albümünün ardından yayınlanan ”Kaybettim Kendimi” ve ”Doldur” ve ”Mum ve Pervane” teklileri ile dikkatleri üzerine çeken 40gece, yeni albümleri “Ölüyorum Anla”yı yayınladı.

YouTube video

Grup, albümün açılış şarkısı ”Ölüyorum Anla” için tamamen yapay zeka kullanarak hazırladığı video klibi ile distopik ve yağmurlu bir gecede kendini arayan bir kadınının yolculuğunu anlatıyor. Modern zamanların karanlık ezgilerini yansıtan ve bu alandaki yaratıcı çizgisi ile öne çıkan 40gece, sound’uyla paralel olarak klibinde de karanlık bir atmosferdeki arayışı, yapay zeka ile görselleştirdi.

Albüme adını veren “Ölüyorum Anla”, ritmik synth darkwave arpejleri ve sert gitar riff’leri ile dikkat çekerken, dinleyicilere albümün genel atmosferini anlatan bir önsöz niteliği taşıyor. “Mum ve Pervane”, “Viran Şehir”, “Çekilin Yoldan”, “Doldur”, “Seninle Beraber”, “Anlamı Yok” ve “Kaybettim Kendimi’’ parçaları ise albümün zengin müzikal paletini güçlü ritmik vokal akışları, farklı gitar kullanımları ve saksafon unsurlarıyla tamamlıyor. Dinleyicilere albüme dair özeti ise, dikkat çeken şarkılardan ‘’Çekilin Yoldan’’ sunuyor.

Kendinden emin, bulunduğu yere sahip çıkan bir özgüveni simgeleyen ‘’Çekilin Yoldan’’, grubun kendi sahiplendiği yolculuğu anlatıyor. Albümde yer alan şarkıların söz, beste ve düzenlemelerinde 40gece, mix ve mastering de ise Burak Ataş imzası yer alıyor.

40gece’nin yeni albümü ”Ölüyorum Anla” DokuzSekiz Müzik yapımcılığında tüm dijital platformlarda yayında.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.