DİKKAT! Hergün yatağınızı toplamak sizi nasıl daha ‘Zeki’ yapar?

Hayatınızda büyük bir değişiklik yaratmanın sırrı gerçekten de çok küçük bir şeyden başlıyor: Sabah kalktığınızda ilk yapacağınız şey yatağınızı toplamak olsun.

Eylemlerimizin neredeyse tamamının alışkanlıklarımıza bağlı olduğunu birçok araştırma ortaya çıkarmış ve bilinen bir gerçek. Alışkanlık dediğimiz şey her gün üzerine düşünmeden yaptığımız şeydir, sabah kalkarız kıyafetlerimizi giyeriz dişlerimizi fırçalarız ama bunları planlamadan hatta düşünmeden yaparız. Bu alışkanlık ve bunların arka plandaki anlamları bizim gerçekliğimizi oluşturur.

Peki ama hergün yatağımızı toplamak neden bu kadar önemli? Bu sorunun cevabı, eylemin arka planda yatan gizli anlamında saklıdır. Güne yatağınızı toplayarak başlamak daha güne başlamadan, yerine getirdiğimiz bir sorumluluktur ve aşılmış ilk engeldir. Siz farketmeseniz bile bu basit eylem, bir engelin üstesinden gelme hissini size bilinçaltı seviyesinde yaşatacaktır. Bildiğiniz gibi insan doğası gereği içgüdüseldir ve dürtülerle çalışır. İşte yatağınızı toplayarak, bilinçaltınıza yerleştirdiğiniz “başarı elde etme” hissi, sizi gün içerisinde daha güçlü olmaya, başka şeyler başarmaya, kendinizi geliştirmeye kısacası daha zeki bir birey olma yoluna itecektir.

Yani, her yeni güne yatağınızı toplayarak başlayın. Güne bir işin üstesinden gelme hissi ile başladığınızda bunu tüm gününüze yansıtacaksınız. Bir gün, bir hafta, bir hafta bir ay, bir ay ise bir yıl olur. İşte bu küçük alışkanlıklar sizi daha büyük şeyler başarmaya sürükleyecek tabir yerinde ise sizi, tembellik, erteleme,keyifsizlik gibi insan zihninin kendi kendine kurduğu tuzaklar karşısında daha zeki ve aldatması zor biri yapacaktır. Bu ve benzeri küçük şeyler aslında büyük fark yaratan şeylerdir.

Aslında sizinde farkettiğiniz üzere bu, yatağınızı toplamadan çok daha fazlasıdır. Bu disiplin şeklini hayatınızın tüm alanlarında kullanabilirsiniz. Bu bir şükür alışkanlığına bile dönüşebilir. Toplayacağınız bir yatağınız olduğuna, her gece rahat ve güvenli bir şekilde uyumanızı sağlayacak bir şeyiniz olduğuna -ki bu ayrıcalığa dünya üzerindeki herkes sahip değilken siz sahipsiniz- şükredersiniz.Yatağınızı toplamak sizi pozitif bir zihin yapısına iten güçlü bir alıştırma bile olabilir.

Basitçe;
Pozitif bir alışkanlık kazanmanızı sağlar.
Size ‘’bir şeyi yapabiliyorsam diğerini de yapabilirim’’ cesaretini verir.
Zihninizi temizler.

Küçük bir şey için sorumluluk sahibi olmak, sizi daha büyük sorumluluklara doğru yönlendirir.

‘’Eğer dünyayı değiştirmek istiyorsanız her güne bir işinizi bitirerek başlayın, hayatınız boyunca size destek olacak birini bulun, herkese saygı duyun, riskler alın, başarısız olun ama asla pes etmeyin.’’ William McRaven

Değişim sizle, yaptığınız küçük bir şeyle başlar ve sonra daha büyük değişimler bu ufacık değişimi izler. Yatağınızı toplamak gibi… Filoji

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.