“Yüz binlerce can kaybıyla sonuçlanabilir”

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, Avam Kamarası’nda koronavirüsle (corona virüs) mücadele kapsamında yaptığı açıklamada, “Yüz binlerce ölümün, kimsenin ödemesi gereken bir bedel olmadığını düşünüyorum” dedi.

İngiltere’de koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında yeni uygulanmaya başlanan kısıtlamaların kaldırılmasını isteyen milletvekillerine hitap eden İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, “Yüz binlerce ölümün, kimsenin ödemesi gereken bir bedel olmadığını düşünüyorum. Başkalarına zarar vermemek kaydıyla bireysel sorumluluğa ve özgürlüğün desteklenmesine inanıyorum” ifadeleriyle uyarıda bulundu.

İngiltere’de bar ve restoranların, koronavirüsle mücadele kapsamında 22:00’den sonra kapatılma kararı ve getirilen diğer kısıtlamaların ardından, Avam Kamarası’ndaki bazı milletvekilleri kısıtlamalara karşı çıkmıştı.

İKİ ÜLKEYE KARANTİNA KARARI

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps yaptığı açıklamada, Türkiye ve Polonya’dan İngiltere’ye gelen yolculara Cumartesi günü yerel saatle 04.00’den itibaren 14 günlük karantina şartı getirildiğini duyurmuştu.

“TÜRKİYE’YLE İLGİLİ RİSK DEĞERLENDİRMEMİZİ GÜNCELLEDİK”

Shapps sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye’yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.