Vecihi Hürkuş’un maceralarla dolu hayatı ilk kez beyaz perdeye aktarılıyor

Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve son uçuşunu gerçekleştiren, tarihimizin en önemli kahramanlarından Vecihi Hürkuş’un maceralarla dolu hayatı ilk kez beyaz perdeye aktarılıyor.

I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda vatanı uğruna hayatını sayısız kez tehlikeye atan Vecihi Hürkuş, bitmek bilmeyen uçma sevdası sayesinde tarihimize adını altın harflerle yazdırmış olsa da hak ettiği değeri görememiştir. Türk sinemasında sayısı son derece az olan, bize kendi tarihimizi anlatan bu türde milli filmler aracılığıyla, geçmişimizin benzersiz kahramanlarını gün ışığına tekrar çıkarmak, hatırlanmalarını sağlamak ve yeni nesillere aktarmak için yola çıkan Eğrikapı Prodüksiyon, Hürkuş: Göklerdeki Kahraman filmiyle çok önemli bir misyon üstleniyor.

Eğrikapı Prodüksiyon’un yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini Kudret Sabancı’nın, görüntü yönetmenliğini Tolga Kutluay’ın yaptığı filmin müziklerini Gökhan Kırdar hazırlıyor. Başrollerini Hilmi Cem İntepe, Gizem Karaca, Bora Akkaş ve Miray Daner’in paylaştığı “Hürkuş: Göklerdeki Kahraman” 25 Mayıs’ta vizyona giriyor.

blank

VATANI UĞRUNA SAVAŞAN GERÇEK KAHRAMAN

Vecihi Hürkuş, ilk Türk uçağını yapan, Türkiye’nin ilk özel havayolu şirketini kuran, TBMM tarafından üç kez takdirname verilen, İstiklal madalyası sahibi gerçek bir kahramandır. Kafkas Cephesi’nde düşman uçağını düşüren ilk Türk pilot olmuş, yine aynı cephede esir düştüğü Nargin Adası’ndan cesareti, azmi ve Azeri Türkleri’nin yardımı ile yüzerek kurtulmuş, esareti asla kabul etmemiş, başına ne gelirse gelsin cepheye koşmuş cesur bir askerdir. Aynı zamanda Türk Hava Kurumu’nun kurucuları arasında yer alan Vecihi Hürkuş, Türkiye’nin ilk paraşütçülük okulunu açmış, ilk havacılık dergisini çıkarmış bir ressam, eskrim ustası ve piyanisttir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.