Vadi Açıkhava Tiyatro Günleri başlıyor

Türkiye’nin en yeni, en genç etkinlik mekanı VADİ AÇIKHAVA’da 22 Ağustos – 24 Eylül arası popüler tiyatro oyunları sahneleniyor.

Vadi Açıkhava, yazı müthiş bir dizi tiyatro oyunu ile karşılıyor. Sadri Alışık Kültür Merkezi ve Atlantis Yapım işbirliği ile birbirinden değerli eserlerin sahneleneceği Vadi Tiyatro Günleri’ni kaçırmayın..

Vadistanbul, SM Production ve Atlantis Yapım iş birliğiyle hayata geçirilen Vadi Açıkhava kapılarını tiyatro severlere açıyor. Bugüne dek konserlerden tiyatrolara, özel organizasyonlardan festivallere; birçok farklı etkinliğe ve değerli sanatçıya ev sahipliği yapan Vadi Açıkhava, Türkiye’nin en yeni ve en genç açık hava sahnesi. Türkiye’deki en büyük sabit sahnesiyle birlikte modern teknoloji ile donatılmış ses ve görüntü sistemlerine sahip olan Vadi Açıkhava uzun yıllar boyunca şehrin buluşma noktası ve en güzel anıların merkezi olma iddiasında.

Vadi Açıkhava Engel Tanımıyor

Vadistanbul’un yanı başındaki ormanın kıyısında bulunan Vadi Açıkhava muhteşem atmosferiyle İstanbul’un en genç açık hava sahnesi. Kolay erişilebilir olması ve şehir merkezinde konumlanmasının avantajını kullanarak özellikle gençleri kendine çeken Vadi Açıkhava sahnesinde yaz çok keyifli geçecek.

Fiziksel engelli bireylerin sosyal hayata tam ve bağımsız katılımı için açık hava mekanı içerisinde planlanan kolaylıklar ile birlikte görme engelliler için rehber sarı çizgilerle donatılan Vadi Açıkhava engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

İşte İstanbul’un en genç, en yeni, en kaliteli ve en ulaşılabilir açık hava sahnesi olan Vadi Açıkhava’daki tiyatro günlerinin programı…

Dali’nin Kadınları 22 Ağustos

Başrollerini Hatice Aslan, Devrim Nas , Açelya Devrim Yılhan, Gülin İyigün, Melda Narin Güler’in paylaştığı, Ali Düşenkalkar’ın yönettiği “Dali’nin Kadınları” oyunu seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Marilyn Monroe, Virginia Woolf, Edith Piaf ve Frida Kahlo aynı anda sahnede. “Dali’nin Kadınları” her biri ayrı renk olan efsaneleri bir araya getiriyor. Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından çarpıcı ve değişik bir üslup ile sahneye aktarılacak olan ve absürt komedi olarak nitelendirilen, aynı zamanda müzikal, trajedi ve gerilim unsurlarının da olduğu oyunda izleyiciler, olağandışı bir yüzleşmeye tanık olacak.

Zengin Mutfağı 24 Ağustos

1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatrolarında bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde , genç bir oyuncu kadrosuyla Anadolu Efes katkılarıyla, DasDas prodüksiyonu ve Atlantis Yapım organizasyonu ile tekrar sahnede. Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansıması. Hizmet etmekten başka bir şey düşünemeyen köşk çalışanları da gözlerinin önünde gelişen olaylar karşısında kayıtsız kalamayacaktır. Toplumdaki değişimden her biri kendi payına düşeni alacaktır.

Vahşet Tanrısı 3 Eylül

Celal Kadri Kınoğlu’nun yönettiği, başrollerinde Binnur Kaya, Güven Kıraç, Levent Ülgen, Dolunay Soysert’in yer aldığı “Vahşet Tanrısı” izleyicisiyle buluşuyor.

“Hayal ettiğimiz kişiler olamadık.

Mutluluk taklidi yapan, özlemini duyduğumuz anne babalar olmaktan uzak yalnızlarız.

Ve bizi anlatan bu oyun müthiş komik öyle mi?

Evet.”

Cimri 12 Eylül

Kimdir bu Cimri? Gerçekten de dedikleri kadar acımasız, katı yürekli, pinti ve kötü müdür? İnsan doğuştan mı böyle olur? Sadece yazılmış bir karakter midir Cimri? Etrafımızda var mıdır böyleleri? Nasıl bir şey olurdu böylesi bir insanla yaşamak? 17. yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere’in ünlü eseri “Cimri”de belli bir zümreye bakmakla bir genelleştirmeye bakmak arasındaki pencereden birçok insanın ve ailelerin iç ve dış yapısına bakacak, garip rastlantılara tanık olacaksınız.

Bir Baba Hamlet 24 Eylül

İki oyuncu Shakespeare’in başyapıtı “Hamlet”i sahneye koymaya çalışırlar. Ancak hayaller “Hamlet”, gerçekler “Bir Baba Hamlet”tir. Sebastian Seidel’in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi , Şevket Çoruh, Günay Karacaoğlu’nun başrollerinde ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpan “Bir Baba Hamlet”, tiyatro yapma aşkının baş döndürücü güzelliği ile aptallaştırıcı büyüsüne ayna tutuyor. “Ha unutmadan, Çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı’nda!”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.