Usta yönetmen Ferzan Özpetek’e Napoli şehrinden fahri vatandaşlık

Yaşamını Roma ve İstanbul’da sürdüren dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’e Napoli Belediye Başkanı Luigi de Magistris tarafından “fahri vatandaşlık” verildi.

Kariyerinin en önemli filmlerinden biri olan Napoli’nin Sırrı’nın çekimlerini gerçekleştirdiği Napoli şehrinin Belediye Başkanı Luigi de Magistris’nin önerisiyle, usta yönetmen Ferzan Özpetek’e “fahri vatandaşlık” verildi. Ferzan Özpetek, Napoli ile kariyerinin meslek hayatının ilk yıllarında Massimo Troisi ile birlikte çalıştığı Scusate il Ritardo filmi sayesinde bir bağ kurulduğunu ifade etti.

Ferzan Özpetek fahri vatandaşlık için, “Onur duydum demek az olur, çok heyecanlandım. Aslında ben sadece duygularımı, yani Napoli halkının sıcaklığına, engin kültürüne, asil tavır ve düşüncelerine duyduğum hayranlığı paylaştım. Şehrin, duygulara dokunan ve onları değiştiren her özelliği beni büyüledi. O eşsiz ışık, seslere, gürültülere karışan o tınılar muhteşem. Sokaklardaki İnsanı sarmalayan o sessizlik, yer altı şehrinin gizemi müthiş heyecan verici” dedi.

Belediye Başkanı Luigi de Magistris ise, “Özpetek’in Napoli ile kurduğu derin bağ, Napoli’nin Sırrı filmini bizlere armağan etti. Film Napoli’nin sayısız sırrını, büyük çelişkilerini anlatıyor. Fahri vatandaşlık Napoli ile Özpetek arasındaki derin sevgi, dostluk, güven bağını sağlaştırıyor? Hoşgeldiniz Maestro. Her ne kadar kalbiniz ve ruhunuzla hep bizden biri, gerçek bir Napolili olsanız da hoşgeldiniz” dedi.

Ferzan Özpetek’e fahri vatandaşlık nişanı 2019’un ilk aylarında düzenlenecek törenle verilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.