Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’e Venedik Film Festivali’nden ödül

Usta yönetmen FerzanÖzpetek, Venedik Film Festivali "Venedik Günleri Özel Bölümü" kapsamında, İtalyan Fikri Eser Sahipleri ve Yayıncılar Derneği (SIAE) tarafından kendisine verilen ödülünü dün akşam düzenlenen özel gecede aldı.

77. Uluslararası Film Festivali kapsamında, İtalyan Fikri Eser Sahipleri ve Yayıncılar (SIAE) Derneği tarafından gerçekleştirilen Venedik Günleri Özel Bölümü bu yıl ödülü FerzanÖzpetek’e verdi.

Lido Yarımadası’ndaki ExcelsiorHotel’de gerçekleştirilen ödül töreninde, İtalyan sinemasının yeni klasiği olarak tanımlanan Özpetek, 20 yıldır hayatı farklı açılardan fotoğrafladığı ve Türkiye’den getirdikleriyle, içinde bulunduğu toplumu besleyen bir yazar ve yönetmen olması dolayısıyla SIAE Özel Ödülü’ne layıkgörüldüğü belirtildi.

Seçkin bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde FerzanÖzpetek de, “Ödülü almaktan dolayı duyduğu mutluluğu aktarırken, onur duyduğunu da söyledi. Ferzan Özpetek, daha önce MarcoBellochhio ve Paolo Sorretino gibi ünlü yönetmenlerin layık görüldüğü ödülü almış oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.