Ünlü moda tasarımcısı Roberto Cavalli hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İtalyan moda ikonu ve başarılı iş insanı Roberto Cavalli, 83 yaşında Floransa’da yaşamını yitirdiği bildirildi. Cavalli’nin son dönemde sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği ve son günlerinde durumunun ağırlaştığı belirtildi.

İtalya’nın ünlü moda tasarımcısı ve iş insanı Roberto Cavalli, 83 yaşında Floransa’da vefat etti.

Cavalli’nin ölümü, kurucusu olduğu “Roberto Cavalli Maison” şirketinden yapılan açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, Cavalli’nin Floransa’da mütevazi bir başlangıç yaparak moda kariyerine adım attığı ve sonrasında dünya çapında tanınan bir isim haline geldiği vurgulandı.

Moda dünyasının gözde isimlerinden biri olarak bilinen Cavalli’nin son dönemde sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği ve son günlerinde durumunun ağırlaştığı belirtildi.

Gösterişli ve iddialı tasarımlarıyla tanınan Cavalli, özellikle egzotik hayvan baskılarıyla moda dünyasına yön vermişti.

1940 yılında Floransa’da doğan Cavalli, Nazilerin babasını öldürmesi sonucu küçük yaşta yetim kalmıştı. Cavalli, geçtiğimiz yıl 82 yaşında altıncı kez baba olmuştu.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Roberto Cavalli’nin vefatıyla ilgili taziye mesajında büyük bir girişimci ve yenilikçinin kaybının altını çizdi ve Cavalli’nin adının her zaman stil ile eş anlamlı olacağını ifade etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.