Türkiye’de sosyal medya kullanım süresi dünya oranının üzerinde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Sosyal medya kullanım süresi dünyada 2 saat 23 dakika iken, Türkiye’de 2 saat 44 dakika” dedi. Uraloğlu, sosyal medya kullanım süresinin dünya genelinde ortalama 2 saat 23 dakika olduğunu ancak Türkiye’de bu sürenin yaklaşık 2 saat 44 dakika olduğunu belirtti. Bu durumun, Türkiye’nin sosyal medya kullanımı açısından dünya ortalamasının üzerinde olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) düzenlenen “Güvenli İnternet Günü” etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. “Hep birlikte daha iyi bir internete” temasıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Bakan Uraloğlu, bilgiye erişimde yaşanan kolaylığın yanı sıra, internetin manipülasyona ve dezenformasyona açık hale geldiğine dikkat çekti.

Uraloğlu, internetin son 25 yılda alışkanlıkları ve zorunlulukları değiştirip dönüştürdüğünü belirterek, günümüzde mobil cihazların hayatın merkezinde yer aldığını ifade etti. Bireysel kullanıcılar açısından riskleri ve tehditleri barındıran bu yeni dönemin, kamu kurumlarının kesintisiz internet hizmeti sağladığı sistemlerle hayata değer kattığını vurguladı.

Dünya genelinde günlük internet kullanım süresinin ortalama 6 saat 40 dakika olduğunu ancak Türkiye’de bu sürenin yaklaşık 7 saat olduğunu ifade eden Uraloğlu, sosyal medya kullanım süresinin de Türkiye’de dünya ortalamasının üzerinde olduğuna işaret etti. Bu durumun ciddiyetle ele alınması gereken bir konu olduğunu vurgulayan Uraloğlu, Bakanlık olarak vatandaşları dijital dünyada güvende tutmanın yolları konusunda bilinçlendirmeye önem verdiklerini belirtti. Uraloğlu, bununla birlikte sosyal medya kullanım süresinin ise dünyada 2 saat 23 dakika iken, Türkiye’de 2 saat 44 dakika olduğuna, yani yaklaşık 3 saat olduğunu söyledi.

Bakan Uraloğlu’nun konuşması, dijital çağın getirdiği yeni riskler ve internetin güvenli kullanımı konusundaki bilinçlendirme çalışmalarının önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.