TTB uyardı: Testi negatif olan Kovid vakalarında artış

Türk Tabipler Birliği Kovid-19 testi negatif olmasına rağmen klinik ve radyolojik olarak Kovid-19 ile uyumlu vakalarda artış yaşandığını açıkladı. TTB, Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun koronavirüs ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyururken Eris varyantına karşı aşı yapılması, kapalı ve kalabalık ortamlarda maske kullanılması konusunda uyarıda bulundu.

Türk Tabipler Birliği (TTB), sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıklayarak Eris varyantına ilişkin uyarıda bulundu.

PCR testinin negatif olmasına karşın Covid-19 uyumlu vakalarda artış yaşandığını belirten TTB, “Unutmayalım; kapalı ortamlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır” ifadelerini kaydetti.

TTB’nin açıklamasının tamamı ise şöyle:

“COVID-19 PCR testi negatif olmakla birlikte klinik ve radyolojik olarak COVID-19 ile uyumlu vakalarla karşı karşıya kalınma sıklığı artış göstermektedir.

Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, COVID-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Meslektaşımızın yakınlarına başsağlığı diliyor ve tekrarlıyoruz:

Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesine yönelik girişimler en kısa sürede yapılmalı; el yıkama alışkanlığının korunması, kamusal alanların temizliğinin sağlanması, kapalı ve kalabalık alanlarda ve sağlık kurumlarında maske kullanılması, doğru bilgilerin şeffaf bir biçimde paylaşılması gibi halk sağlığı önlemleri alınmalıdır.

Unutmayalım; kapalı ortamlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.