“Tarihin Efsaneleri” TRT Belgesel’den film tadında bir iddialı yapım daha

Mücadeleleriyle efsaneleşen tarihi kahramanların destansı hikayeleri, TRT Belgesel’in yeni yapımı “Tarihin Efsaneleri” ile ekranlara gelecek. İlk bölümünde “Allah’ın Kılıcı” olarak tanınan Halid bin Velid’in hikayesinin aktarılacağı “Tarihin Efsaneleri”, yarın akşam saat 22.00’de TRT Belgesel’de seyirciyle buluşacak.

TRT Belgesel birbirinden iddialı yeni yapımlarını izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. Yarın akşam saat 22.00’de ilk bölümüyle seyirciyle buluşacak “Tarihin Efsaneleri” programıyla film tadında bir belgesel serisini ekranlara getirmeye hazırlanan TRT Belgesel, mücadeleleriyle efsaneleşen tarihi kahramanların destansı hikayelerini ekranlara taşıyacak. Türk belgeselciliğine yeni bir soluk getirecek olan serinin ilk bölümünde, İslam dünyasının en büyük komutanı Halid bin Velid’in hikayesi aktarılacak.

Zengin oyuncu kadrosu
Yönetmenliğini Mecit Güven’in üstlendiği belgeselin oyuncu kadrosunda Korel Cezayirli, Volkan Uygun, Ali Can Peker, Nilay Erdönmez, Bora Sivri, Kaan Yalçın, Doğan Keçin, Suat Karausta, Murat Yılmaz ve Sedat Erdiş gibi seçkin isimler yer alıyor. Mekan seçimiyle dönemin ruhunu yansıtmayı amaçlayan belgesele, İlkin Başar Özal, Selman Dilek, Şükrü Seçkin Anık, Zafer Bilgi gibi ünlü tarihçi yazarlar yorumlarıyla katkı sağlıyor.

Çekimler için dev prodüksiyon
Yapımcılığını Bekir Yusuf Açıksöz, Önder Furkan Besli, Ercan Kaya’nın üstlendiği belgeselin Konya ve İstanbul’da gerçekleştirilen çekimlerinde 15 kişilik ana cast, 500 kişilik figürasyon ekibi ve 65 kişilik görüntü ekibi görev aldı. Ana cast ve figürasyon için 250’den fazla kostüm hazırlanırken, savaş sahnelerinde 50 kişilik aksiyon ekibi yer aldı. Dekorların oluşturulmasında ise 15 kişilik sanat ekibi görev yapıyor.

İlk bölüm Halid bin Velid’in hikayesi
“Tarihin Efsaneleri” ilk bölümüyle “Allah’ın Kılıcı” olarak tanınan ve katıldığı yüzü aşkın savaşta hiçbir yenilgiye uğramamış efsane komutan Halid bin Velid’in hikayesini izleyiciyle buluşturacak. Hazreti Muhammed (S.A.V) önderliğindeki Müslümanların, Ebu’l Hakem liderliğindeki Mekkeliler ile inançları uğruna büyük bir mücadeleye girdiği savaşın aktarılacağı bölümde, Halid bin Velid’in kardeşinin esir düşmesi ve bu esaret döneminde Müslüman olmasıyla hayatındaki her şeyi sorgulaması ele alınacak. Uhud Savaşı’nda yaşananlar gerilimi en üst seviyeye çıkarırken, Halid için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

İzleyicilerin heyecanla beklediği belgesel yarın akşam saat 22.00’de, TRT Belgesel ekranlarında.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.